17 / 05 / 2024

gübre fiyatları Eyl 2022

gübre fiyatları Eyl 2022

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların, Türkiye’de yerli gübre üretimine büyük bir darbe vuracağı iddia ediliyor. Peki güncel gübre fiyatlarında son durum ne? Son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? Hangi gübre kaç TL'den satılıyor? İşte 5 Eylül 2022 gübre fiyat listesi..

Mazot ve gübre fiyatları düştü mü? Çiftçiler aman dikkat: Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hem mazot ve gübre fiyatları ile ilgili hem de destek ödemeleri ile ilgili konuştu. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları...

Çiftçiler dikkat: Gübre fiyatlarına zam kapıda! 

Çiftçilerin en önemli girdilerinden olan gübre ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, paylaşımında X sosyal medya hesabından gübreye yeni zammın kapıda olduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Gübre Fabrikaları, Şişli'de 110 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., İstanbul Şişli'de yer alan gayrimenkullerini kapalı teklif usulü ile satıyor. Peki Gübre Fabrikaları'nın satışa sunduğu gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Tarım Kredi'de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

Tarım Kredi'deki gübre çeşitlerinde indirim başladı. Peki hangi gübrelerde indirim var? İşte ayrıntılar....

Gübre fiyatlarındaki aylık artış yüzde 18,7 oldu! Çiftçiler dikkat! Hangi gübre kaç lira? 

Ağustos 2023'te gübre fiyatlarını yakından ilgilendiren göstergelerden olan, gübre ve toprak geliştiriciler grubundaki artış yüzde 18,07 olarak kaydedildi. Peki son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? İşte GÜBRETAŞ 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Gübre fiyatlarında yüzde 10, mazotta yüzde 75 artış! Çiftçilere büyük şok! Hangi gübre kaç TL oldu?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) araştırmasına göre mazot ve gübre fiyatları katlandı. Peki hangi gübre kaç TL oldu? İşte ayrıntılar... 

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

Gümüş güncel fiyatı! 1 gram gümüş ne kadar? 21 Eylül Perşembe gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son dönemde atağa geçti. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak gümüş fiyatlarındaki güncel fiyatları takip ediyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? 1 gram gümüş kaç lira? 21 Eylül 2023 gümüş fiyatları.

Çiftçilere gübre desteği veriliyor: başvurular başladı

Eylül ayının ortasında, belediyeler çiftçilere sunulan gübre destekleri hakkında kamuya bilgi sunmaya devam ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan çiftçilik destekleri 2023 kapsamında da devam ediyor. Gübre destekleri de çiftçiler tarafından sorgulanmaya başladı.

Mazot ve gübre desteği bu tarihte çiftçilerin hesabına yatacak! Cumhurbaşkanı açıkladı, Bakanlık ödeme yapacak!

Eylül ayının ortalarına gelinmesiyle beraber, çiftçilerin mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmaları da hız kanzandı. Peki mazot ve gübre desteği ne kadar? İşte çiftçilerin beklediği o açıklama...

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

gübre fiyatları Eyl 2022 Haberi

gübre fiyatları Eyl 2022

Türkiye’de üre gübresi üretiminde söz sahibi olan İGSAŞ’ın doğalgaza gelen yüzde 50 zamdan sonra ithal gübre fiyatları ile rekabet edemeyeceği için üretiminin tehlikede oluşu gündeme geldi. 

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların, Türkiye’de yerli gübre üretimine büyük bir darbe vuracağı iddia ediliyor. Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre; özellikle sanayi kesiminde doğalgaza yüzde 50 oranında zam uygulanması, bir tarafta üre gübresinde yerli üretimi tehlikeye sokarken, diğer tarafta bütün gübre çeşitlerine de yüksek oranlarda yapılacak zammın kapısını aralamış oldu. 

Elektrik ve doğalgaza özellikle sanayi ayağında yapılan yüzde 50’lik fiyat yükselişleri, Türkiye’de azotlu gübre üretiminin tehlikeye girmesini gündeme getirdi. 

Doğalgaza gelen zam sonrasında azotlu gübrelerde ithalat daha cazip hale gelirken, yerli üretim yapan fabrikalarında üretimlerin durdurulması tedirginliği bulunuyor. 

Doğalgaza gelen yüksek orandaki zam, öncelikli...