01 / 05 / 2024

Güneş enerjisi sektörünün katıldığı Zirve

Güneş enerjisi sektörünün katıldığı Zirve

Türkiye güneş enerjisi sektörü, piyasadaki en yeni trendleri yakalamak ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren yerli ve uluslararası profesyonellerle ortaklıklar, İntersolar ve GÜNDER işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen İntersolar Türkiye Zirvesi’nde

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İnşaat sektörünün gözü düşük faizli kredide! Kredi muslukları açılırsa sektör canlanacak!

Konut satışlarının geçtiğimiz seneye göre yüzde 50 düştüğünü dile getiren Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, sektörün hareketlenmesi için uygun faizli kredi imkanı sunulması ve KDV oranlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü! Enflasyon yayıncılık sektörünü 7 yıl geriye götürdü!

Son yıllarda yükselen enflasyon ve yaşam pahalılığı yayıncılık sektörünü vurdu. Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü. Enflasyon yayıncılık sektörünü tam 7 yıl geriye götürdü…

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti. İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

Güneş enerjisi sektörünün katıldığı Zirve Haberi

Güneş enerjisi sektörünün katıldığı Zirve

Güneş enerjisi sektörünün geleceğinde aktif bir şekilde yer almak isteyen sektör profesyonelleri İstanbul’da buluştu. İntersolar ve GÜNDER işbirliğinde ICC Kongre Merkezi’nde düzenlenen İntersolar Türkiye Zirvesi’nde güneş enerjisi sistemlerinin sürdürülebilir ve başarılı bir şekilde kurulmasını sağlamak amacıyla tüm uluslararası ve yerel değer zincirinin temel oyuncuları bir araya geldi. Etkinliğin ilki “Türkiye’nin Güneşi” temasıyla Haziran 2014’te Münih’te gerçekleştirilmişti.


Zirve’nin açılışında konuşan Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar yaptığı konuşmada, GÜNDER tahminlerine göre; enerji fiyatlarının artması, güneş enerjisinden alınan ışınım seviyesinin yüksek olması ve enerjiye duyulan talebin her geçen gün büyümesinin, güneş enerjisi sektöründe önemli gelişmelere neden olacağını söyledi. Güneş ışınımı açısından Almanya’dan yüzde 60 daha fazla olmasına rağmen kurulu gücün Almanya’nın binde 1’i olduğunu ifade eden...