06 / 05 / 2024

Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 125 binlik Nazım İmar Planı Çalıştayı

Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 125 binlik Nazım İmar Planı Çalıştayı

Konya’nın Beyşehir ilçesi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 1/25 binlik Nazım İmar Planı Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Güney Afrika, Türk firmaları üretime ve inşaata çağırıyor! 

DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Abubakir Salim, geçtiğimiz  hafta bu ülkede hükümet yetkilileri ve iş dünyası ile gerçekleştirdiği temasları ile ilgili konuştu ve Türklere davet olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Yöney ve Tayfun Akcan ortaklığında kuruldu.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Ayaz tarafından kuruldu.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapor, güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin altında seyredeceğini öngörüyor. Ayrıca İstanbul Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. İşte ayrıntılar...

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Arkabahçe Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arkabahçe Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Yılmaz Güney ve Doğa Aydın ortaklığında kuruldu.

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sait Çoku ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

Dargiyal Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dargiyal Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 2 milyon 582 bin 280 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Marsar Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marsar Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 598 bin 280 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 125 binlik Nazım İmar Planı Çalıştayı Haberi

Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 125 binlik Nazım İmar Planı Çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Anamas Otel’de düzenlenen 2 gün süreli çalıştayın ilk günkü oturumuna Konya’nın Güneybatı Planlama Alt Bölgesi’nde yer alan Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Derebucak, Yalıhüyük ve Ahırlı ilçelerinin yerel yöneticileri ile imar ve şehircilik çalışanları katıldı.



Toplantının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, 6360 Sayılı yasa ile birlikte Konya il genelinde 1/100 binlik çevre düzeni planlarının yapıldığını hatırlatarak, Türkiye’de çevre düzeni planını yerel düzeyde Büyükşehir Belediyesi olarak ilk yapan idarenin ise Konya Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurguladı.



Bu çalışmanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığını hatırlatan Osmanlı, ardından ise 1/25 binlik nazım imar planı çalışmalarına başladıklarını belirterek,


“25 binlik nazım imar planı çalışmalarında ise şunu hedefledik; bütün bölgeyi, yani 40 bin 814...