03 / 05 / 2024

gurbetçilerin kiraları

gurbetçilerin kiraları

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Gurbetçilerin TOKİ çekiliş tarihi belli oldu! TOKİ Sancaktepe 2+1 3+1 ev başvuru tarihi!

Gurbetçi vatandaşların beklediği müjdeli haberi Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut duyurdu. Bulut, 420 konutluk projenin başvurularının 21 Mart'ta başlayacağını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!

Korumalı mevduat hesaplarında yeni düzenleme yapıldı: Gurbetçilerin dövizleri Merkez Bankası'nda bozdurularak 'YUVAM' hesabına aktarılacak.

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

TL'nin dolar bazında değer kaybına uğramasıyla, Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı. Sektör temsilcileri, gurbetçilerin Türkiye'deki konut alımlarını değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

ABD'de asgari ücretle çalışanlar ev kiralarını karşılayamıyor!

ABD'de ev fiyatlarının, asgari ücretle geçinen kişilerin kiraları karşılayamayacağı kadar artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Hollanda Türkiye’de gayrimenkulü olanlara sosyal yardımı kesecek!

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan gurbetçilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor.

gurbetçilerin kiraları Haberi

gurbetçilerin kiraları

Enflasyon, TL’nin değer karşısında değer kaybına uğraması derken, dünyanın gözü Türkiye ekonomisinde. Ekonomik çalkantıdan Türkiye ile beraber en çok etkilenen ülke ise Almanya oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı. Bir TL’nin 5 cente denk geldiği günlerde gurbetçi de harekete geçti.

Çok sayıda gurbetçi Türkiye’de zor duruma düşen akrabaları ve yakınlarına destek için bankaların yolunu tutuyor. Gurbetçiler, Türk bankaları aracılığıyla para transfer ediyor. 

Avrupa'da oturan ve Türkiye'de kira geliri, emekli geliri gibi TL üzerinden geliri bulunanlar ise şok içerisinde. Kiraları yükseltemedikleri için zarara uğrayanlar da bulunuyor, bir kısım Avrupalı Türk ise, TL'de kalan parasını, dövize çevirip yaşadığı ülkeye çekme telaşında.

Bulgarlar...