07 / 05 / 2024

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikashvili

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikashvili

Binali Yıldırım: ''Hedefimiz Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesiyle ilgili, 2013 yılı sonunda deneme sürüşlerine başlamak'' dedi...

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu! 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler AK Parti'nin yeni seçim beyannamesindeki vaatler beyannamede yer alırken ''İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu yapıldı. İşte 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün taplanacak kabinenin ana gündemi ekonomi olacak. Toplantıda ekonomik gelişmelerin yanı sıra dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorununu çözecek düzenlemenin de ele alınması tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukuk alanındaki reformları yakında paylaşacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz." dedi.

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketleri birleşti!

Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım J.S.C ile hisselerinin tamamı Avrasya GYO'ya ait olan ve Gürcistan'da kurulu Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı J.S.C'nin, Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC unvanı altında birleşmesine dair tescil işlemleri tam

Metro Avrasya Gürcistan ve Joy Hotel Batumi birleşti!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım J.S.C ile hisselerinin tamamı şirkete ait olan ve Gürcistan'da kurulu Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı birleşti.

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

Weltew Home Gürcistan’da mağaza açtı!

600’ün üzerinde satış noktasıyla yurtiçinde ve yurtdışında faaliyet gösteren Weltew Home, büyümeyi sürdürüyor. Gürcistan’da yeni mağazasını açan Weltew Home, yatırımlarına devam edecek.

TİKA'dan Gürcistan'daki kültür merkezine destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının gönüllü elçileri Gürcistan'da hayata geçirilen "Dünyayı Eğitim ve Sevgi Kurtaracak" projesinin kültür merkezi inşaat çalışmalarına katıldı.

Daha güçlü ekonomi için konutta indirim kampanyası!

Daha güçlü ekonomi için konutta indirim kampanyası başladı ve 31 Ekim'e kadar devam edecek. Kampanyaya başvuru yapmak isteyenlerden herhangi bir şart aranmıyor...

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikashvili Haberi

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikashvili

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin alt yapı işlerinin tamamen bitmese de önemli seviyeye geldiğine işaret ederek, 2013 yılı sonunda deneme sürüşlerini başlatmayı hedeflediklerini söyledi.


İstanbul'da gerçekleştirilen ''Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattı değerlendirme toplantısına Binali Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikashvili, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ile beraberindeki teknik heyetler katıldı.


Toplantı sonunda inşaat işlerinin hızlandırılmasına ilişkin imzalanan protokolün ardından ardından açıklama yapan Yıldırım, yapılan toplantının 2013 yılının ilk toplantısı olduğunu dile getirerek, projenin her üç ülkenin bölgesel işbirliğini simgeleyen çok stratejik bir proje olduğunu söyledi.

Projenin inşaatına başlanmasından bu yana bu toplantıları düzenli olarak yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, toplantılarda teknik heyetlerin kendilerine projenin durumunu izah ettiğini, varsa sorunları dile getirdiklerini söyledi.

Projeye ilişkin bilgiler veren Binali Yıldırım, altyapı...