20 / 05 / 2024

Hafriyat dökme cezası

Hafriyat dökme cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve de taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza verecek...

Zeytinde yaşanan 'yok yılı' zeytinyağına nasıl yansıyacak? Sıkıntı yaşanacak mı?

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yönelik ilave tedbirlerin artırılmasına yönelik bir takım değerlendirmede bulundu. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatı yasaklanan zeytinyağı depolarda bozulmaya başladı!

Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yasak getirilmesinin ardından depolarda kalan yağ bozulmaya başladı. Sektör temsilcileri, hâlihazırda yaklaşık 150 bin ton yağın depolarda sıcaklar nedeniyle bozulmaya başladığını ifade ediyor.

Son dakika! Zeytinyağı ihracatı yasaklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatı, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. İşte detaylar...

Zeytin üretiminde korkutan gelişme! 1 litre zeytinyağı 350 TL'ye, zeytin kg 400 TL'ye çıkabilir!

Avrupa'daki zeytin ve zeytinyağı üretimi kuraklık krizine girmesinin ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Bu kapsamda zeytin üreticileri, dökme zeytinyağı ihracatına kısıtlama talep etti. İşte detaylar...

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sene başında getirdiği yurt dışına spot döviz EFT ve havale işlemlerinde bilgilendirme sorumluluğunu yerine  getirmedikleri sebebiyle bankalara yaklaşık 700 milyon TL'ye yaklaşan “ilave ücret” uygulaması yaptı.

Egemenist İnşaat Hafriyat Dış Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Egemenist İnşaat Hafriyat Dış Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Betül Egemen tarafından kuruldu.

Ülkcan Yapı Hafriyat Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ülkcan Yapı Hafriyat Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de 500 bin TL sermaye bedeli İle Ülkücan Salim Miman tarafından kuruldu.

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Ticaret  Limited Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mehmet Demirhan Süleyman Yalçın tarafından kuruldu.

Bilal Hafriyat İnşaat Madencilik Turizm Reklam Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilal Hafriyat İnşaat Madencilik Turizm Reklam Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 300 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Sarı tarafından kuruldu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yalçınkaya Hafriyat Yıkım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçınkaya Hafriyat Yıkım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sultagazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile İzzet Yalçınkaya, Sinan Yalçınkaya ve Vefa Yalçınkaya ortaklığında kuruldu.

Diks İnşaat Hafriyat Nakliyat Yol Yapı İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Diks İnşaat Hafriyat Nakliyat Yol Yapı İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Evren tarafından kuruldu.

Hafriyat dökme cezası Haberi

Hafriyat dökme cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüştürülerek, kullanılmasını teşvik edecek.


Bakanlık, inşaat atıklarının, geri dönüşüm merkezleri dışına götürülmesi ve istenmeyen yerlere dökülmesini getireceği sıkı tedbirlerle önleyecek.


İmar Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, Bakanlıkça belirlenen esaslara aykırı ve ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza uygulanacak. Geri kazanan, geri dönüştüren, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere ise 5 bin lira idari para cezası verilecek.


-"Sıfır atık" hedefi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen yıl 5 Ekim'de ülke genelinde kentsel dönüşüm seferberliğini başlattı. Şu ana kadar 250 bin bağımsız bölümün dönüşümü gerçekleştirildi.


"Sıfır atık" parolasıyla yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...