28 / 07 / 2024

Halı restorasyon okulu nerede

Halı restorasyon okulu nerede

Türkiye’de üniversite bünyesinde ilk halı restorasyon okulu, "dünyanın halı tamir merkezi" olarak bilinen Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde açılacak. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.

Kayseri'deki tarihi General Emir İlköğretim Okulu restore ediliyor!

KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon sonrası Gençlik Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Erkilet Mahallesi’ndeki General Emir İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

1999 yılında tarihi İspirtohane, müzik okulu olacakmış!

Osmanlı Ordusu'nun barut gereksinimini karşılamak için 1700'lerde inşa edilen ve adı satanist ayinleriyle anılan Ataköy'deki Baruthane içinde yer alan İspirtohane, 1999 yılında, restorasyon sonrasında bir müzik okulu olacakmış.

Halı restorasyon okulu açılıyor!

Türkiye’de üniversite bünyesinde ilk halı restorasyon okulu, "dünyanın halı tamir merkezi" olarak bilinen Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde açılacak. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık kargir okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Mersin Akdeniz Mahallesi 'nde yer alan kargir okulu 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için 25 Eylül 2014 tarihinde ihale yapacak.

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor!

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun yaklaşık 400 yıl hüküm sürdüğü Rodos'ta yaşayan Müslümanlar, 42 yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatılan Türk Okulu'nun yeniden açılmasını istiyor.

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi!

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

Ruhban Okulu restorasyona hazırlanıyor!

Heybeliada Ruhban Okulu büyük bir restorasyon çalışmasına hazırlanıyor...

Merinos Halı Van'da 3 milyon TL'lik okul yaptıracak!

Vandaki depremzedeler için 1 milyon lira nakit yardımda bulunan ve 3 milyon liralık okul yaptıracak olan Merinos Halı, Van Valiliğinin Ercişte belirlediği yerde ilk etapta 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak için protokol imzalayacak

Vakıflar'ın en büyük restorasyon çalışmaları bu dönemde!

Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, İstanbul'daki birçok eserin restorasyon kapsamına alındığını belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihindeki en büyük restorasyon çalışmalarımız bu dönemde yapılıyor" dedi

Türkiye'deki restorasyon çalışmaları doğru mu

Türkiye'de koruma altındaki pek çok kültür varlığı, restorasyon adı altında geri dönüşü olmayan tahribatlara uğruyor. Tarihi eserleri ve taşınmaz kültür mirası zenginliğiyle bilenen ülkemizde eserlerin korunması için yapılanlar dudak uçurtuyor

Gaziantep, halıda dünya lideri oldu!

Türkiye uzun yıllar dünya İkincisi olarak sürdürdüğü makine halısı üretiminde sonunda Belçika'yı geçerek dünya liderliğine oturdu. Dünyada var olan 2 bin 400 bin makine halısı tezgahından bin tanesi Türkiye'de bulunuyor

Google'ın halıcısı Interfaceflor, Türkiye'de büyüyecek!

Karo halı uygulamasını geliştiren Amerikalı Interfaceflor 25 yıldır distribütör aracılığıyla yer aldığı Türkiye pazarında ofis ve konut pazarının büyümesi nedeniyle ofis açtı

Halı restorasyon okulu nerede Haberi

Halı restorasyon okulu nerede

Önemli müze ve koleksiyonlarda bulunan halıların özenle restore edildiği Sultanhanı beldesinde 150’den fazla halı tamir atölyesi bulunuyor. "Dünyanın halı tamir merkezi" olarak adını duyurmaya başlayan Sultanhanı, şimdi de bu işi akademik seviyeye taşımaya hazırlanıyor.


2015 yılında Aksaray Üniversitesi bünyesinde “Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü” açılacak. Üniversite mezunu kalifiye elemanlar yetiştirecek olan bölüm için Sultanhanı Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) yetkilileri bir araya geldi.


Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü için Sultanhanı Belde Belediyesi’ne ait bir bina Aksaray Üniversitesi’ne tahsis edildi. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.


Aksaray Üniversitesi de bölümde görev alacak 3 öğretim üyesi için ilana çıktı. Başlangıç olarak 30 öğrenci alınacak. Türkiye'de alanında ilk olacak...