07 / 05 / 2024

Haliçe dökülen atıklar

Haliçe dökülen atıklar

1981 yılında Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden tabanı her yıl 10 santim yükselen Haliç'in pis suları metan gazları yaymaya başlamış.

1956 yılında ölüm denizi olan Haliç'te, deniz canlısı yaşamaz olmuş!

1956 yılında Haliç, ölüm denizi halini almış. Yabancıların Altın Boynuz dediği Haliç'e çeşitli artıkların dökülmesi yüzünden, Unkapanı Köprüsü'nden itibaren balık, yengeç gibi deniz canlıları yaşamaz olmuş.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkacak mı? Emekliler şimdi bakın! 

En düşük emekli maaşına gelecek zam merak edilirken, emekliler düşük kök aylıklar ve EYT'deki eşitsizlik sebebiyle yarın bir miting gerçekleştirilecek. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olmalı? İşte ayrıntılar...

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Maaş zamlarına ilişkin peş peşe gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 10 bin 332 TL olması gündeme geldi. İşte detaylar...

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

Memur maaş zammında rakamlar peş peşe verildi! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Hemen bakın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği memur maaş zammında rakamlar peş peşe verildi! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Hemen bakın!

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! 21 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün gözde malzemesi olan demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi. Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Mart 2023 dmeir fiyat listesi.

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu! En düşük maaş 16 bin 800 TL! İşte detaylar!

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu. En düşük maaş 16 bin 800 TL oldu. İşte çılgın zamma dair araştırılanlar!

Hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E devletinizi kontrol edin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meclisin açılmasını ve düzenleme ile ilgili detaylara sahip olmak istiyor. Emeklilik hayalini suya düşüren bi durum herkesi korkuttu. Hizmet dökümünde çıkan abzı haflerin anlamları herkesi e devletten araştırma yapmaya sevk etti.

Haliçe dökülen atıklar Haberi

Haliçe dökülen atıklar



Dökülen sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden Haliç'in tabanı her yıl 10 cm yükseliyor


ŞİMDİ ÜSTÜNDEN KUŞLAR BİLE UÇMUYOR


HALİÇ'TE ÇÖP ADALARININ SAYISI 4'E ÇIKTI


 Pis sulardan çevreye yayılan metan gazları sindirim ve sinir hastalıklarıyla, seks gücü kaybına neden oluyor.


  İSTANBUL'da Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Havaların ısınması yüzünden pis sular metan gazları yaymaya başlamıştır. Belediye Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Akansel, ''Haliç'in durumu içler acısı. Ancak belediye olarak temizleme çalışmasına girişmemiz imkan dışı'' demiştir.

  Boğaziçi Üniversitesi'nin araştırmasına göre, Haliç'e yılda 49 bin 365 ton endüstriyel katı atık, 1 milyon 934 bin metreküp endüstriyel sıvı artık ve günde 30 bin...