21 / 05 / 2024

haliçport dayanışması

haliçport dayanışması

'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi' adı altında 49 yıllığına ihale edilen tarihi Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin yat limanına dönüştürülme projesine tepkiler sürüyor. Dün Haliç Dayanışması, Camialtı Tersanesi'nin önünde açıklama yaptı.

Yüzde 25 kira zammından mağdur ev sahipleri dernek kuruyor! EVSİAD açıkladı: Temmuz'a kadar bekleyeceğiz ancak...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, çoğu zaman kavgaya dönüşmeye başladı. Mağdur ev sahiplerini temsil eden EVSİAD (Ev Sahipleri Dayanışması) Oluşumu bir dernek kurulması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı açıklamada kiracıların giderek artan kira bedelleri için isyan bayrağını çektiğini belirterek, halkın seçimde tepkisini göstereceğini dile getirdi.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

Ev sahipleri: Yüzde 25 zam sınırı çok yanlış bir karardı, her ev sahibi zengin değil! 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışması tarafından yüzde 25 zam sınırı ile ilgili bir paylaşım yapıldı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Bunlar yapılmazsa kiracı evi derhal tahliye etmeli! Ev sahiplerinden şok eden açıklama! 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından, kiracılar ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte EVSİAD tarafından X sosyal medya hesabından yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Antalya'da yükselen ev kiraları sebebiyle mağduriyet yaşayan yüzlerce kişi, sosyal medyada bir araya gelerek 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nu kurdu ve fahiş kiralara çözüm talepleri için bir araya geldi. 

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

haliçport dayanışması Haberi

haliçport dayanışması
'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi' adı altında 49 yıllığına ihale edilen tarihi Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin yat limanına dönüştürülme projesine tepkiler sürüyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, perşembe günü ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na dava açtı.

Dava dilekçesinde ihalenin 'kamu yararına ve hukuka açıkça aykırı' olduğu belirtilerek "Artık işlevini yitirmiş Venedik Tersanesi dışında dünyanın hiçbir yerinde Osmanlı gibi büyük bir imparatorluğun başta denizcilik olmak üzere teknoloji tarihinin 6 asırlık bir bölümünü çalışır biçimde yerinde izleme ve tanıma olanağı yoktur" denildi.
Oda, tescilli en az 31 yapıyı barındıran ve kentsel sit alanı olan tersanelerde kanuna aykırı olarak Koruma Kurulu kararı olmadan ve Koruma Amaçlı İmar Planlanı bulunmaksızın ihaleye çıkılmasına da itiraz etti.

1.3 milyar dolarlık ihale
 
Dün de...