07 / 05 / 2024

haliçte yabancı yatırımcılar

haliçte yabancı yatırımcılar

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın "Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez" sözlerinin üzerinden henüz iki hafta geçmeden dev firmalardan yatırım haberi geldi. Yabancılar Haliç'in kentsel dönüşümüne talip...

Yabancıya gayrimenkul satışları masaya yatırıldı! Yabancı yatırımcılar en çok bu 10 ili tercih ediyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Yatırımcıları rahatlatacak adımlar neler olacak?

Reuters, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerinden sonra ekonomide yapılan değişiklileri aktaran bir analiz yayınladı. Ajansa konuşan üst düzey AK Partili yetkililer, kısmen yabancı yatırımcılar için yargı reformları hayata geçireceğini bildirdi. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

haliçte yabancı yatırımcılar Haberi

haliçte yabancı yatırımcılar

"Bu ortamda yabancı sermaye gelmez" diyen TÜSİAD'a inat iki dev fon Türkiye'ye geliyor. Yabancılar Haliç'in kentsel dönüşümüne talip.


TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın "Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez" sözlerinin üzerinden henüz iki hafta geçmeden dev firmalardan yatırım haberi geldi. Haliç'teki kentsel dönüşüm projesiyle 3 milyar dolarlık iki dev fonun ilgilendiği ortaya çıktı. Haliç'e 2007'de gelen yüzde 100 Alman sermayeli Amplio Emlak Yatırım A.Ş. ile ortaklık yapmak için ocak ayında Türkiye'ye gelen fonlar, bölgede konuttan sağlığa, turizmden konferans merkezlerine birçok alanda yatırım yapmak istiyor. Haliç'teki 1.8 milyon kilometrekarelik alanda dönüşüm potansiyeli gören iki dev şirket, Amplio'nun bölgedeki projelerini de referans alacak. Yüzde 100 Alman sermayesine sahip olan ve Haliç'te Hiton Garden Inn Oteli'ni hayata geçiren Amplio, otelin arkasında kalan 30 dönümlük...