04 / 05 / 2024

halkın kanal istanbul görüşü

halkın kanal istanbul görüşü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Ekrem İmamoğlu: Yeni projelerle 20 bin konutu halkın hizmete sunacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kırlangıç Evler 1. Etap Anahtar Teslim Töreni'nde "Yeni projelerle 20 bin sosyal konutu İstanbul halkının hizmetine sunacağız.'' dedi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Murat Kurum'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması: İstanbul'un gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmayacak!

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Kurum, İstanbul halkını işaret etti. İşte o açıklama...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Türk halkının gözdesi Ford Focus’a 55 bin lira zam! Araba sevdalılarını üzen haber! İşte 15 Ağustos 2022 fiyat listesi

Türk halkının en çok sevdiği araba modellerinden olan Ford Focus’a iki ayda yaklaşık 55 bin lira zam yapıldı. İşte detaylar…

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Engin Altay'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya bugünkü köşesinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Canan Sakarya'nın o yazısı...

Kanal İstanbul'a ilişkin 14 bin sayfa teknik analiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

halkın kanal istanbul görüşü Haberi

halkın kanal istanbul görüşü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul'un temeli 27 Haziran 2021'de atıldı. Sputnik news'te yer alan habere göre, fakat çılgın proje siyaseti adeta ikiye böldü.

Yaşanan son gelişmelere göre, zira iktidar, çılgın proje Kanal İstanbul'un İstanbul Boğazı’ndaki trafiğin azaltılması başta olmak üzere pek çok yönüyle kenti kalkındıracağını belirtirken; muhalefet de yüksek maliyet, güvenlik açığı ve ekolojik sonuçları nedeniyle Kanal İstanbul projesine karşı çıkıyor. Peki, mega kent İstanbul’u 3 parçaya bölen, şehrin ortasında bir ada oluşturacak olan Kanal İstanbul projesine halk destek veriyor mu? 

Sputniknews'in yaptığı sokak röportajlarına göre, bazı vatandaşlar Kanal İstabul projesinin kentin kalbi olacağını ve şehri güzelleştireceğini söylerken, bazı vatandaşlar ise savaş ya da deprem...