01 / 05 / 2024

hangi alanlar net metrekareye dahil

hangi alanlar net metrekareye dahil

Hangi alanlar net metrekareye dahil? Hangi alanlar net metrekareye dahil değil? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan net metrekareye dahil olmayan alanlar bu haberde...

Net metrekareye dahil alanlar!

Net metrekare, bilindiği üzere brüt metrekarenin aksine evin kullanılabilen gerçek alanını söylüyor. Peki hangi alanlar net metrekareye dahil ediliyor? İşte konutta net metrekareye dahil alanlar...

En çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı?

Konut piyasasında 1 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık değişimler masaya yatırıldı. Peki en çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı? 

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Ocak 2024 emekli maaşları yüzde 11,68'lik refah payı olmadan hesaplara yatırılırken, net rakamlar için de maaş hesaplamaları merakla yapılıyor. Peki 7 bin 500, 7750, 8000, 8250, 8 bin 500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, kaç TL maaş alacak?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Amme arazisi nedir?

Amme arazisi kısacası bir tür arazidir. Arazinin kullanım alanı ve amacı belirlidir. Amme mülkiyeti olarak da adlandırılan amme arazisi gayrimenkul alanda kullanılır. Peki amme arazisi nedir, kim tarafından belirlenir ve hangi alanları kapsar? İşte amme arazisiyle ilgili kapsamlı bilgiler...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen sosyal destekler son zamanlarda sık sık araştırılıyor. Peki 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına yeni zam geldi mi? Hangi destek kaç lira? 

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

KPSS’den 70 alanlar kaçırmayın! Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alıyor! İşte kadro dağılımı…

KPSS’den 70 alanların kaçıramayacağı bir iş ilanı duyurusu geldi. Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. Peki hangi alanlarda alım yapılacak? İşte detaylar…

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k

Dikkat! Kamu bankalarından yeni kredi paketi geliyor, piyasa paraya boğulacak!

Günün haberi bomba gibi düştü! Kamu bankalarından çok büyük kredi paketi geliyor! Peki bu kredilerden kimler hangi alanlar için verilecek ve kimler faydalanacak?

Kelebek Mobilya'da tüm ürünlerde geçen net yüzde 20 indirim fırsatı! 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Kelebek Mobilya'da tüm ürünlerde geçen net yüzde 20 indirim fırsatı vatandaşları bekliyor. Peki Kelebek mağazasında hangi ürünler ne kadar oldu?

Dolar tam bu tarihe kadar yükselecek! Piyasa Kahini İslam Memiş net cevap verdi! Büyük fırsatı kaçırmayın!

Fed faiz kararı sonrası tüm gözler dolara çevrilirken Piyasa Kahini İslam Memiş doların hangi tarihe kadar yükseleceği konusunda net açıklama yaptı. Yatırımcılar dikkat! Büyük fırsatı kaçırmayın!

Electrolux beyaz eşyada net yüzde 10 indirim yaptı! Mutlaka bakın.. Electrolux 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Ünlü beyaz eşya markası Electrolux Hepsiburada alışveriş sitesi üzerinden seçili tüm ürünlerde sepette net yüzde 10 indirim yaptığını duyurdu. Peki hangi ürünlerde ne kadar indirim var? İşte Electrolux 23 kim 2022 fiyat listesi..

hangi alanlar net metrekareye dahil Haberi

hangi alanlar net metrekareye dahil

Net metrekareye dahil olmayan alanlar!

Bir konutun kullanılabilen gerçek alanı, net metrekare hesabı ile bulunuyor. Net alan hesabına, bazı kullanılmayan alanlar dahil edilmiyor. Bu nedenle konutun gerçek kullanım alanı net metrekare hesabı ile bulunuyor.


Konutun metrekare hesaplamalarına ilişkin esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmeliğe göre bir diğer hesaplama formülü ise "brüt alan" hesabı. Brüt alan hesabında, net alan hesabından ayrı olarak kullanılmayan alanlar da dahil ediliyor. Bu nedenle, brüt alan değeri, net alan değerinden daha yüksek bir rakam oluyor.


Peki hangi alanlar net metrekareye dahil? Hangi alanlar net metrekareye dahil değil, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konuttaki duvar kalınlıkları, merpen ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanlar net metrekareye dahil olmayan alanlar kapsamında sıralanıyor.


Diğer net metrekareye dahil olmayan alanlar ise yönetmelikte...