05 / 05 / 2024

hangi bölgeler kamulaştırılacak

hangi bölgeler kamulaştırılacak

3'üncü köprüyü de içine alan 115 kilometre uzunluğundaki hattı kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu için toplam 232 parselde acil kamulaştırma uygulaması yapılacak.Kamulaştırma Mahmutbey'den Çekmeköy'e kadarki hat üzerinde gerçekleştirilecek

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

Alaçatı ve Zeytineli'deki arazilerin kamulaştırılması meclis gündeminde!

İzmir'in Alaçatı ve Zeytineli mahallelerindeki arazilerin bir bölümünün kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Dervişoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu bölgesinde acele kamulaştırma kararı!    

Kuzey Marmara Otoyolu ile keşisen enerji iletim hatlarının deplase edilmesi amacıyla ekli haritalar ile listelerde güzergahları ve bulundukları yerler ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

hangi bölgeler kamulaştırılacak Haberi

hangi bölgeler kamulaştırılacak

3'üncü köprüyü de içine alan 115 kilometre uzunluğundaki hattı kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu için toplam 232 parselde acil kamulaştırma uygulaması yapılacak.Kamulaştırma Mahmutbey'den Çekmeköy'e kadarki hat üzerinde gerçekleştirilecek 


HANGİ BÖLGELERDE UYGULANACAK? 


İkitelli 

Boğazköy 

Uskumru 

Sancaktepe Hilal 

Nişantepe 

Alemdağ 

Paşaköy 

Yenidoğan (Mevlana) 

Yenidoğan (Merve) 

Abdurrahmangazi 

Samandıra (Osmangazi)

Kılyos 

Poyraz 

Anadolufeneri 

Paşamandıra 

Beykoz Öğümce 

Bozhane  

Sultanbeyli Mimarsinan 

Baklacı 

Ümraniye Fatihsultan Mehmet 

Çekmeköy Merkez 

Çekmeköy Hüseyinli 

Kılıçlı 

İshaklı 

Ömerli 


Bakanlar Kurulu, 3. Boğaz Köprüsü'nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları güzergâhında yer alan özel kişilere ait araziler için Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılmak üzere acele kamulaştırma kararı aldı. 


Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Avrupa yakasında Mahmutbey'den başlayarak Anadolu yakasında Çekmeköy'e kadar uzanan güzergâh üzerinde yer alan 232 parsel taşınmazda acele kamulaştırma işlemi gerçekleştirilecek. 


115 KİLOMETRELİK MESAFE 

IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapımı devam eden ve 3. Boğaz Köprüsü'nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu, 115 kilometreden oluşuyor. 

Kamulaştırmalar, bu otoyola şehir...