30 / 04 / 2024

hangi malzeme depreme dayanır

hangi malzeme depreme dayanır

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen ve yıkıma sebep olan depremin ardından gözler tekrar Türkiye ve deprem gerçeğine çevrildi. Peki binalar ne kadar dayanıklı?

Depreme dayanıklı bina için bunlara dikkat!

Alacalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karahan, "Taban izolasyonu kauçuk ve çelik parçalardan oluşan temel inşası. Teknik, yapı maliyetlerine yaklaşık yüzde 10 ek maliyet yüklüyor; ama binayı, canı ve malı da koruyor" dedi.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

Özellikle 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerinden sonra vatandaşlar güvenli şehirleri araştırmaya başladı. Uzman isim, hangi şehirlerin depreme dayanıklı olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Hangi çay makinesini almalı?  Philips, Bosch, Arzum, Awox çay makinesi kaç TL? 1 Şubat 2023 Fiyat listesi

Piyasada çeşitli markaların özelliklerine ve malzeme kalitesine göre değişen fiyatlarda çay makineleri bulunuyor? Peki hangi çay makinesini almalı, fiyatları ne kadar, kaç TL?

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da depreme hazırlık planı!

Uzmanların her geçen gün uyarılarda bulunduğu beklenen büyük İstanbul depremi gündemden düşmüyor. Peki İstanbul'da depreme ilişkin hangi önlemler alınıyor? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı yapılar için iyi malzeme kullanılmalı!

Can güvenliği olan binalar, iyi tasarlanan ve iyi malzeme kullanılan binalardır. Depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi can kayıplarının önüne geçiyor.

Depreme dayanıklılık raporu nereden alınır?

Depreme dayanıklılık raporu, bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığını, olası bir depreme ne kadar dayanabileceğini ve hangi ölçüde zarar alabileceğini tespit eden rapor olarak karşımıza çıkıyor. Peki, depreme dayanıklılık raporu nereden alınır?

hangi malzeme depreme dayanır Haberi

hangi malzeme depreme dayanır

Busa Haber Gazetesi yazarı Muharrem Karabulur, bugünkü köşesinde Türkiye'nin deprem gerçeğini kaleme aldı. 

İşte Muharrem Karabulut'un 'Deprem ve Türkiye' başlıklı yazısı...

İnsanlık tarihinin en büyük salgını ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, akıllarımıza takılan bir başka konu ise, içinde yaşadığımız binaların güvenirliliği ne kadar?

Çünkü, koronavirüsten korunma adına getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle bizler, günlerce evlere kapalı yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu durumda, insanlarımız ister istemez, özellikle de İzmir’de yaşanılan 30 Ekim depreminin ardından bu sorularla daha sık karşılaşıyoruz.

Oturduğumuz ev, güvenli mi?

Bunun cevabını verebilecek tek kurum var. Belediyeler. Çünkü, İmar Kanunu gereğince, binanın ruhsatının verilmesinden, denetlenmesine, “bu bina projesine uygun ve sağlam olarak yapılmıştır” anlamına gelen yapı kullanma belgesi verilmesine kadar bütün sorumluluk belediyelere ait. Yani, binaların yapımı, kaçak yapılması, projeye uygun olmadan yapılması,...