03 / 07 / 2024

Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak

Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak

Kiracının en çok merak ettiği husus, kira bedeline ne kadar zam yapılacağı oluyor. Kiracı olarak sözleşmenizin Temmuz ayında dolduğunu ve kira sözleşmenizi yenilediğinizi farz edelim. Peki, Temmuz ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Kiralarda yüzde 25 bilmecesi! Kiracıları zam korkusu sardı!

Temmuz ayında yüzde 25 kira sınırlamasının kaldırılacağı sinyalleri gelince kiracıları da korku sardı. Kiracılar söz konusu sınırlamanın kaldırılmasıyla daha fazla zam yapılacağını düşünürken, rakamlar ise yıllık TÜFE oranına göre belirlenecek.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank faiz oranları

Merkez Bankasının faizleri sürpriz şekilde artırmasıyla gözler mevduat faizlerine çevrildi. Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank ve Denizbank faiz oranı..

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

Asgari ücret için merakla beklenen 2. toplantı bugün yapılacak. Peki zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var? İşte milyonlarca çalışan tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

En ucuz kurbanlıklar nerede satılıyor? Hangi market zam oranını arttırdı?

 Migros ve A101 ve CarrefourSA gibi süpermarketlerin sattığı kurbanlıkların fiyatları gündeme düştü. Kurban bayramına az bir zaman kala vatandaşlar, en ucuz kurbanlık fiyatları hangi süpermarketlerde bulunuyor? Hangi market zam oranını en fazla artırdı? sorularının cevabını arıyor.

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Şu an kredi faizi ne kadar? Hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı

Bankalardan kredi çekmeyi düşünenler, hangi bankanın ne kadar faizle kredi verdiğini merak ediyor. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı!

Kirada oturanlar ve kiralık ev arayanlar dikkat! Kira artışları TÜFE oranıyla sınırlandırılacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat, bugünkü köşesinde konut kiralarındaki artışı kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın o yazısı...

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları! Kiranıza ne kadar zam gelecek? Hemen öğrenin!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı ne oldu? Kiranıza ne kadar zam gelecek?

TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları...

Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak Haberi

Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak

Temmuz ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Yeni kira döneminde kiracının en çok merak ettiği husus, kira bedeline ne kadar zam yapılacağı oluyor. Ev sahibi, Borçlar Kanununa göre kiracısına istediği oranda zam yapamıyor.


Yapılacak zam, kanun ile birlikte ÜFE oranlarına bağlanıyor. Süresi yenilenen kiralamalarda yapılacak artışta o dönemin enflasyon oranlarına bakılıyor.


Örneğin kira sözleşmenizin Temmuz ayında dolduğunu ve kira sözleşmenizi yenilediğinizi farz edelim. Bu durumda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı dönemine ait ÜFE oranlarına bakılması gerekiyor.


TÜİK, bir döneme ait verileri, bir sonraki ayın 3'ünde açıklıyor. Bu tarihin haftasonuna gelmesi halinde, o günü takip eden ilk Pazartesi günü ÜFE oranları açıklanıyor.


Buna göre, Temmuz kira zam oranları, Ağustos ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Peki, ÜFE nedir? Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak?


ÜFE...