29 / 04 / 2024

hatay teknokent projesi

hatay teknokent projesi

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz '' Teknokentler 2023 hedefleri doğrultusuna göre ülkemizin önemli atılımlarından biridir '' dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Gaziantep'i Hatay'a bağlı olan İskenderun Limanı'na bağlayacak Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı. Yapılacak olan bu iki proje Gaziantep ve Hatay'da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. 

Hatay'da zeytinliğe TOKİ konutuna yargı freni!

Mahkeme, Hatay Antakya'daki Dikmece köyünde kamulaştırılan tarım arazileri ve zeytinliklere inşa edilmek istenen TOKİ projesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Son dakika: Hatay'da Toplu Düğün Projesi başladı! Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verilecek!

Hatay'da, Toplu Düğün Projesi kapsamında 100 depremzede nişanlı çifte, toplu düğün yapılıp çeyiz desteği sağlanacak. İşte detaylar...

TOKİ Hatay projesi için beklenen tarih resmen geldi! Bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Hatay projesi için beklenen tarih resmen geldi... Yarın ihaleye çıkacak olan bu yeni projeyi sakın kaçırmayın...

TOKİ Hatay 2023 projesiyle o ilçeye 74 konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Hatay 2023 projesi için ihale tarihi belli oldu. Projede 74 konut yer alacak.

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay İskenderun'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay İskenderun'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay İskenderun konut projesi...

TOKİ Hatay Reyhanlı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Reyhanlı 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Reyhanlı'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Reyhanlı'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Reyhanlı konut projesi...

TOKİ Hatay Payas 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Payas 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Payas'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Payas'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Payas konut projesi...

TOKİ Hatay Merkez 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Merkez 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Merkez'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Merkez'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Merkez konut projesi...

TOKİ Hatay Erzin 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Erzin 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Erzin'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Erzin'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Erzin konut projesi...

hatay teknokent projesi Haberi

hatay teknokent projesi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teknokentlerin 2023 hedefleri doğrultusunda ülkenin önemli atılımlarından biri olduğunu belirtti.


Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya ve İskenderun kampüslerinde, kurulacak Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, güncel teknolojilerin gerisinde kalarak, satın alarak veya ikinci el teknolojilerin pazarı durumunda kalarak dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşılamayacağını söyledi.


Ülke genelinde yerli sanayicileri bilinçlendirmek, yeni buluş veya teknolojiyi geliştirme çabalarına rehberlik etmek, yenilikçi bir anlayışla ürün çeşitliliğini artırma konusunda desteklemek amacıyla teknokent çalışmaları başlatıldığını belirten Lekesiz, ekonomik, sosyal ve kültürel birçok alanda ülkeye pozitif katkı yaptığı rakamlar ile ortada olan Hatay'ın bu sürecin dışında kalmasının düşünülemez olduğunu ifade etti.


Lekesiz, KOBİ ağırlıklı şirketlerin bulunduğu bölgelerde, teknoloji üretmeden rekabet gücünü yükseltmek,...