01 / 05 / 2024

havaların inşaata etkisi

havaların inşaata etkisi

KAYİMDER Başkanı Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yazın çalışıp kışın ise işsiz kalan inşaat çalışanlarının yüzünü güldürdü...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi" konusunu kaleme aldı. İşte 5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi...

Dev şirketler parasını AVM ve inşaata yatırdı!

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, ''Türkiye’ye 400 milyar dolar civarında para geldi. Bu paranın büyük bir kısmı borsaya diğer taraftan da gayrimenkul ve AVM’lere gitti. Türkiye’de çoğu şirket 2008 2019 yılları arası ağırlıklı olarak parasını AVM ve inşaata yatırdı'' dedi.

Caprice Gold mağdurları Jet Fadıl’ın geldiğini duyunca inşaata akın etti!

İnşaatı senelerdir tamamlanamayan Bayramşapa'daki Caprice Gold projesinin mağdurları, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz'ün gece yarısı inşaat alanına geldiğini duyunca inşaata akın etti.

Amazon 1.5 milyar dolara kendi havalimanını inşa edecek! 

E-ticaret devi Amazon, kendi havalimanını inşa etmek için hazırlıklara başladı. Amazon CEO’su Jeff Bezos inşaata start vermek için iş makinesinin başına geçti. Havalimanı için 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak, 2 bin kişi işe alınacak. 

Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisi!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisine dair bir haber yaptı.

İnşaata yönelen sanayici hazır giyime geri dönüyor!

Konfeksiyon atölyelerini bırakarak inşaata yönelen sanayici hazır giyime dönüyor. Büyüyen pazar iş adamlarının cesaretini de artırıyor. 

Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Arnavutköy İlçe sınırlarından da geçecek olan Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın sondaj çalışmaları tamamlanıyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 4 aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi.

havaların inşaata etkisi Haberi

havaların inşaata etkisi

Kayseri İmar ve İnşaat Mühendisleri Derneği'nin (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı 4 bine yakın müteahhit bulunduğu söyledi.


Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de inşaat sektörünün motorize bir sektör olduğunu ifade eden Aydın, Kayseri'de ticaret odasına bağlı 47 meslek grubunun bulunduğunu, bunlardan 33'ünün inşaat sektörünün ana sürükleyici dinamosu durumunda olduğunu dile getirdi.


İnşaat sektörünün önemine dikkati çeken Aydın, "Hem istihdam hem de üretim ve kalkınma açısından inşaat sektörü çok büyük bir sektör. İnşaat alanında ülkemizin Çin'den sonra ikinci sırada olduğu bilinmekte. Nitelik açısından da bu başarı üst sıralara çekilmeye çalışılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yönde yaptığı çalışmalar önemli. Müteahhitlerin kayıt altına alınması, çalışanların belgelendirilmesi, kullanılan malzemelerin laboratuvar ortamında bir denetimden geçirilmesi, mühendislik...