02 / 05 / 2024

havalimanı metrosu son durum

havalimanı metrosu son durum

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni havalimanı metrosu yanıtı: Doğru yapılanı alkışlarız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Havalimanı metrosunda planlama hatası mı yapıldı!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, şehirden havalimanına gelecek metro hattının bir planlama hatası nedeniyle havalimanına 300 metre kala sona erdiğini belirtti...

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?

Havalimanı metrosuna dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ülkenin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışı 22 Ocak 2023 Pazar günü yapıldı. İşte bu konuda merak edilenler!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verildi! Taksim'den 30 dakikada gidilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayın programında merakla beklenen İstanbul Havalimanı metrosunun 1-2 ay içinde hizmete açılacağını dile getirdi. İşte detaylar...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

havalimanı metrosu son durum Haberi

havalimanı metrosu son durum

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve Nisan 2021'de açılması planlanan güzergahla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 37,5 kilometrelik hattın Türkiye'nin "en hızlısı" olacağını söyledi.

Yüzde 75'i tamamlanan hattın Gayrettepe'den başlayarak Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy'den geçeceğini dile getiren Cebeci, "Çalışmada 75 kilometre tünel inşaatı, 9 adet istasyonun kaba inşaatı, makas, acil kaçış ve servis istasyonu yapıları yer alıyor. Hat üst yapı işleri, ince inşaatla elektromekanik montaj faaliyetlerimiz devam ediyor." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü uhdesinde ve KKC Marmaray müteahhitliği altında yürütülen projede, 4 bin 600 personelin 24 saatlik vardiyayla çalıştığını ifade eden Cebeci, projeyi hedeflenen sürede tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

İnşaat mühendisi Cebeci, şöyle konuştu:

"İlk kez bu projede...