01 / 05 / 2024

Havza alanları konut projesi

Havza alanları konut projesi

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 25 milyon 433 bin 827 TL sermaye bedeli ile Süleyman Öztürk, Sefa Öztürk, Uğur Öztürk, Yüksel Öztürk ortaklığında kuruldu.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

TOKİ Samsun Havza'da 60 bin 800 TL peşinatla 2+1!

TOKİ Samsun Havza 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Havza'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Havza'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Havza sosyal konut projesi... 

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Ortak yaşam alanları, konut sahipleri için tehdit mi?

Büyük şehirlerde yaşamanın maliyeti her geçen gün hızla artıyor. Ortak paylaşımlı yaşam alanlarının bu sorunu çözmesi planlanıyor. Ortak konut konsepti

Karadağ'da otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngörüyoruz!

Karadağ ve Türkiye arasında önemli fırsatlar gördüğünü belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim özellikle de turizm, tarım ile otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngördüklerini dile getirdi.

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Emlak Konut'tan daha önce ev alanlar için kazandıran fırsatlar!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir kampanyaya başladı. Daha önce ev alanlar için bailatılan kampanya 31 Mayıs'a kadar devam edecek...

Konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında satın alacak ve satacak kişiden tapu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Peki, konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Konut kredisi kullanımı ve TOKİ'den konut alanlar TBMM'de!

Konut kredisi kullanımı ve TOKİ'den konut alanlar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Havza alanları konut projesi Haberi

Havza alanları konut projesi

TUVIMER’in verilerine göre, İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor



İstanbul’un cazibe oluşturan havza alanlarındaki gayrimenkul arzında son iki yıldır önemli gelişmeler yaşanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER), bu alanda gerçekleştirdiği araştırmasıyla İstanbul'da havza alanları içerisinde yer alan arsaların piyasaya arzında iki yıl içerisinde 2 kat artış olduğunu ortaya koyuyor. 


2014 yılında havza alanları içersindeki 59 bin 146 arsa satışa sunulurken 2016 yılında bu rakamın büyük bir sıçramayla 124 bin 842’ye yükseldiği görülüyor. TUVIMER’in araştırması, havza alanlarında satışa sunulan gayrimenkullerin 2014 yılında 8.99 milyar dolar olan yıllık ticari hacminin 2016 yılında 24.81 milyar dolara yükseldiğini de ortaya koyuyor. 



Bu da satışa sunulan...