11 / 05 / 2024

hazine arazi üzerinde irtifak hakkı ne kadar kurulabilir

hazine arazi üzerinde irtifak hakkı ne kadar kurulabilir

Bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi kapsayan ve kişi lehine aynî hak olan irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazisi irtifak hakkı süresi ne kadardır?

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Milli Emlak o ildeki 304 adet Hazine arazi ile 2 iş yerini satıyor! 24 taksit ve yüzde 20 indirimle!

Konya Milli Emlak Dairesi, Konya ili, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde yer alan 306 adet Hazine arazisini satıyor. İşte ayrıntılar...

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

Yeni bir ev hayali kuran vatandaşların hazine arazileri üzerinde dilerse tek başına dilerse de müteahhitlerle anlaşarak konut sahibi olabilmesini sağlayacak proje; emlak ve inşaat sektörünü de umutlandırdı...

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için Meclis araştırması amacıyla önerge verildi.

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

İzmir’in Urla ilçesinde imar barışından yararlanmak isteyen bir vatandaş hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan bir ev üzerine prefabrik bir ev inşa etti. Arazi üzerinde bulunan ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Arazi şerhlerinin kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Arazi üzerinde bulunan şerhlerinin kaldırılması işlemlerinin kolaylaştırılması için 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Florya'daki 22 dönüm arazi Varlık Fonu'na geçti!

İstanbul Bakırköy Florya'daki 22 dönümlük bir arazi Varlık Fonu’na geçti. Arazi üzerinde Kaşı Beyaz Et ve Balık restaurantı bulunuyor.

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

Muratpaşa'daki arazi kamulaştırması mahkemelik oldu!

Muratpaşa Belediyesi Meydankavağı Mahallesi’nde 16.5 dönüm arazi üzerinde kamulaştırmasız el atma yöntemiyle park çalışması başlatınca, arsada hisseleri olan hak sahipleriyle mahkemelik oldu.

hazine arazi üzerinde irtifak hakkı ne kadar kurulabilir Haberi

hazine arazi üzerinde irtifak hakkı ne kadar kurulabilir

Hazine arazisi irtifak hakkı süresi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi veya mülkiyete ilişkin bazı hakların kullanılmasından vazgeçmeyi kapsayan ve diğer bir taşınmaz veya kişi lehine aynî hak olarak kurulan yükümlülüğüne deniyor.


Bu hak irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Hazinenin özel mülkiyetinde olan veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde teknolojik veya jeotermal seracılık ve organik tarım yatırımlarında ön izin, irtifak hakkı ve kullanma izni süreleri ne kadardır?


Hazine arazisi irtifak hakkı süreleri..

Hazine arazisi irtifak hakkı süreleri ile ilgili açıklama Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde yapılıyor:


26.04.2009 tarihli 324 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ve ilgili mevzuat uyarınca, Hazinenin özel mülkiyetinde olan veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde teknolojik veya jeotermal seracılık ve...