17 / 06 / 2024

HES tartışmaları sürecek mi

HES tartışmaları sürecek mi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, su yatağında santral kurularak elektrik üretimi sağlayacak ancak doğal dengeyi de bozmayacak bir sistemin uygulanması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Kira amorti süresi 240 ay yerine 1560 ay oldu: Kim kira geliri için yatırım yapar?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki zam ve tahliye tartışmaları sürerken, düşük kalan kira bedelleri sebebiyle, amorti süresinin de uzadığı gündeme geldi. İşte sosyal medyada mağdur bir ev sahibinin yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan kira zammı tartışmaları sürekli devam ederken yüzde 25 kira zammı sınırlamasının ise devam edip etmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konular ve haberin detayları...

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret etti: 2-3 yıl sürecek!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret ederek, önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamasında, "Küçük depremler 2-3 yıl sürecek!" dedi.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Çiftçiler müjde! Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi! Yükseliş sürecek mi? İl il fındık fiyatları ne kadar?

Fındık üreticisi 2023 fındık fiyatlarını merak ediyor. Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi. Peki, fındıkta yükseliş sürecek mi? İllerde fındık fiyatları ne kadar?

Altın rekorlara doymuyor! Yükseliş ne zamana kadar sürecek! İşte kritik tarih!

ABD enflasyon oranı sonrası ons altın değer kazanıp, 9 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gram altın da ons altından aldığı destek ile tüm zamanların en büyük rekorunu kırdı. Peki durum ne zamana kadar sürecek? İşte detaylar!

CEPTETEB'ten harcarken kazandıran kampanya! Peki Kampanya ne kadar sürecek? Kimler faydalanacak?

CEPTETEB Kredi Kartlarından 12 ay boyunca geçerli kredi kartlarını düzenli harcama sözü veren müşterilerine, bonus veriyor. Peki Kampanya ne kadar sürecek? Kimler faydalanacak? Detaylar haberimizde...

Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Halkın geleneksek yatım aracı olan konut ve arsa piyasası, kış aylarında bile olağanüstü hareketli geçiyor. Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

HES tartışmaları sürecek mi Haberi

HES tartışmaları sürecek mi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, yaptığı açıklamada, hidroelektrik santrallerinin yapımı konusunda tartışmalar yaşandığını, santrallerin akarsuların su potansiyelini etkilediğinin öne sürüldüğünü belirtti. 


Hidroelektrik santrallerinin su potansiyelini etkilemediğini ancak suyun yatağı değiştiği için canlı hayatın etkilendiğini dile getiren Kınacı, su yatağını değiştirmeden elektrik üretiminin yapılabilmesi için çalışma yürütüldüğünü kaydetti.


Kınacı, "Su yatağında santral kurularak elektrik üretimi sağlayacak, doğal dengeyi bozmayacak bir sistem üzerinde araştırma yapılıyor. Bu sistem ABD'de bu yıl uygulanmaya başlandı. Bu konuda Türkiye'de de çalışma yürütülüyor. Elektrik üretimi yapılırken balık göçünü, canlı hareketini etkilemeyecek bu sistem uygulandığı takdirde tartışmalar ortadan kalkacaktır" dedi.


Çalışmalar devam ettiği için sistem hakkında fazla bilgi verilemeyeceğine dikkati çeken Kınacı, ne zaman uygulanabileceği konusunda da henüz net bir süre bulunmadığını ifade etti. 


İçme...