07 / 05 / 2024

hibe nedir

hibe nedir

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış (hibe) deniyor. Peki, hibe edilen mal bozulur mu? İşte, tapu hibe işlemleri..

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

Ev alana 30 bin TL hibe desteği şartları!

Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak 30 bin TL devlet katkısı alabiliyor.Peki, ev alana hibe desteği şartları neler? Konut hesabı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Rücu şartlı hibe nedir?

Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Hibe işlemi rücu şartı ile de yapılabilir. Peki, rücu şartlı hibe nedir?

Konut hibe vergisi nedir?

Hibe, tapuda bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Peki, konut hibe vergisi nedir? Konut hibe vergisi ne kadar?

Gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi nedir?

Bir bedel karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredildiği hibe işlemini gerçekleştirecek taraflar aralarında gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, Gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi nedir? Nasıl yapılır?

Tapuda hibe masrafı!

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor. Peki, tapuda hibe masrafı nedir? İşte, tapuda hibe masrafı!

Şartlı hibe nedir?

Hibe, Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesine bağış olarak ifade ediliyor. Peki, şartlı hibe nedir? Şartlı hibe nasıl gerçekleşir?

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özelliklerine sahip ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. 3 kategoriye ayrılan sit alanları arasında 3. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

2. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özellikleri olan ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki 2. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

hibe nedir Haberi

hibe nedir

Hibe edilen mal bozulur mu?

Gayrimenkul devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de gerçekleşebiliyor. Bu devir işlemi, "tapuda bağış" veya "tapuda hibe" olarak karşımıza çıkıyor.


Taşınmaz hibesi; taşınmaz bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak tanımlanıyor. Taşınmazın hibe edilmesi için taraflar arasında karşılıklı olarak taşınmaz hibe sözleşmesi imzalanması gerekiyor. 


18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Yine zihinsel özürlü kimseler bağış yapamıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor. 


Taşınmaz hibesi için neler gerekli olan belgeler;

-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı 

-Bağışlayanın ve bağışlanın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı

-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge

-Bağışlayanın bir...