10 / 05 / 2024

hırvatistan türkiye ticaret

hırvatistan türkiye ticaret

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hacmini öncelikle 2 milyar dolara, daha sonra da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor! Bu gruptan yüzde 51'i ise EYT'li...

Türkiye'de EYT düzenlemesi ile emeklilikte resmen yeni bir çağ açıldı. Ancak, Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türkiye’deki internet hızının dünya gerisinde kaldığı belgelendi!

Türkiye’de hemen her mobil cihaz kullanıcısının şikayet ettiği internet hızının dünyanın gerisinde kaldığı, uluslararası bir otorite tarafından da belgelendi.

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

Yemeksepeti, Türkiye’nin “çorba haritası”nı çıkardı! En sevilen çorba hangisi oldu? Çok şaşıracaksınız!

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Türkiye’nin en çok sevilen ve sipariş verilen çorbalarını açıkladı. En çok hangi çorba seviliyor? Hangi şehirde hangi çorba daha çok sipariş ediliyor? İşte o ilginç detaylar…

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

hırvatistan türkiye ticaret Haberi

hırvatistan türkiye ticaret

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hırvatistan temasları kapsamında Hırvatistan Ekonomi, Girişimcilik ve El Sanatları Bakanı Darko Horvat ile ikili görüşme yaptı. Pekcan, görüşmenin ardından Hırvatistan Ticaret Odası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların artırılması yönünde yapılacaklara ilişkin mutabakat sağladıklarını, yeni iş birliği alanları üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hırvatistan'ın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını üstlendiğini anımsatan Pekcan, "Türkiye açısından Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi hem AB hem de Türkiye için elzem bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda dönem başkanlığı sürecinde Hırvatistan'ın bu yöndeki katkılarını son derece önemsiyoruz." diye konuştu.


İki ülke ticaret hacminde artış

Pekcan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 2 yıldır yükseldiğini, 2019'da bir önceki yıla kıyasla yüzde 6 artarak 664 milyon dolara...