28 / 04 / 2024

hisseli tarla kullanımı

hisseli tarla kullanımı

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu olan 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli tarlaların satışına kısıtlamalar getirildi...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Hisseli tapuda önalım hakkı nedir?

Kanunen paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. Peki, hisseli tapuda önalım hakkı nedir? Nasıl kullanılır?

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tarla satışı 2015!

Hisseli tarla satışları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği ile yapılıyor. Peki, hisseli tarla satışı 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı ile ilgili hükümlere 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede yer veriliyor. Peki, hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Kasım 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler..

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarla nasıl bölünür?

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu gereğince hisseli tarla bölünebilir mi? Hisseli tarla nasıl bölünür?

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

hisseli tarla kullanımı Haberi

hisseli tarla kullanımı

Hisseli tarla kanunu!

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu olan  15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli tarlaların satışına kısıtlamalar getirildi.


KANUN


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN


MADDE 1 – 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemektir.”


MADDE 2 – 5403 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 –...