28 / 04 / 2024

Hisseli tarla satışları

Hisseli tarla satışları

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarlanın bölünmesi!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23294678-010-06 sayılı ve 24/02/2014 tarihli "Tarım arazilerinde hisseli satış" başlıklı Genelge ile hisseli tarlanın bölünmesi "Bölünemez büyüklük" şartına bağlanıyor...

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Konut alamayan arsa ve tarla almaya başladı! Yatırımcılar bu bölgeden kapış kapış arazi alıyor! Hemen bakın!

Yılın ilk yarısında konut satışları yüzde 22 gerilerken, arsa ve tarla satışları ise arttı. İstanbul Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, ofis, dükkân, arsa ve tarladan oluşan konut dışı gayrimenkul satışı 800 bin adede yaklaştı.

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Zonguldak'ın en gözde ilçesinde imarlı tarla satılıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Çaycuma  ilçesi Filyos Mahallesi'nde bulunan tarla satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:15'tegerçekleştirilecek.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzinli kenevir üretimi tarla satışlarını artırdı!

Tapucom kurucu ortağı Emre Erşahin yaptığı açıklamada “İzinli kenevir yetiştiriciliğinin tarla satışlarını hareketlendirdiğini gözlemliyoruz. Kenevir üretiminden elde edilen gelirle tarla yatırımının oldukça kısa sürelerde geri alınabildiğini söyleyebiliriz” dedi.

Hisseli parsel satışında mağdur olmayın!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, hisseli satışlar ile ilgili yapılan incelemelerde, parsellerin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında söz konusu taşınmazların tarımsal alan olarak belirlendiğini söyledi.

Hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştiriyor. Ancak, hisseli tapu satışlarında bazı kısıtlamalar getiriliyor. İşte, hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli tarla satışları Haberi

Hisseli tarla satışları

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Hisseli olarak satışlara kısıtlama getirilen genelge, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlandı.


Buna göre, bölünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri belirtilen miktarların altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmaksızın hisseli olarak satılabiliyor.


Ayrıca, bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazilerinde, paydaşların veya iştirakçilerin tamamının birlikte katılımı ile üçüncü kişiye satış yapılabilir, devir edilebilir veya bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazisinin tümü rehin edilebiliyor.


"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmakta olup; bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir edilmesinde...