05 / 05 / 2024

Hızır İlyas Köşküne restorasyon

Hızır İlyas Köşküne restorasyon

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Pırlantada yüzde 50 indirim! Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar?

Assos Pırlanta'da yüzde 50'ye varan indirimler başladı. Kızların hayali olan pırlanta yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar? 

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Rekor göründü! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi 

Hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Gelen zamlardan sonra hurda fiyatlarında rekor fiyatlar görüldü. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Hızır Çelik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hızır Çelik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Güder tarafından kuruldu.

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Kızılay KPSS şartsız personel alıyor! 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Kızılay'ın işçi alımları binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!

Nazarlar İnşaat Metal Hırdavat Danışmanlık Lojistik Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nazarlar İnşaat Metal Hırdavat Danışmanlık Lojistik Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Yiğit tarafından kuruldu.

Hızır İlyas Köşküne restorasyon Haberi

Hızır İlyas Köşküne restorasyon

Kayseri’de "Benzersiz Şehirler Projesi" kapsamında kapsamında Erkilet Mahallesi'ndeki Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, “Yapımı 1241-1242 yıllarına ait tarihi mekânı restore ederek günümüze kazandıracağız” dedi.

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın "Benzersiz Şehirler Projesi" kapsamında daha önce açıkladığı "Hıdrellez Gök Gözlem Evi Projesi"nin yapımına başlanıyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, proje kapsamında Erkilet Mahallesi'ndeki Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Gök gözlem evine dönüştürülecek olan Köşk, sahip olduğu şehir manzarasıyla da dikkat çekiyor. Kayseri Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, tarihi ve kültürel eserlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti. Yenilikçi belediye anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Çolakbayrakdar, tarihi yapılara da sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

"Tarihi mekânı restore ederek günümüze kazandıracağız"

Hızır İlyas...