01 / 05 / 2024

Hong Kong kiralık ev

Hong Kong kiralık ev

Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi 2 metrekarelik evlerde yaşamak zorunda kalıyor. Yaşamı kısıtlayan evlerin aylık kirası ise 310 dolardan başlıyor.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Hong Kong'da oturulan konutların değeri, en son 2008 Küresel Mali Krizinin etkilerinin hissedildiği 2009 yılında önceki seneye göre azalmıştı. Verilen bilgiye göre oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi...

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Çin'in önemli yerleşim birimlerinden Hong Kong'ta meydana gelen konut krizi nedeniyle daireler daha küçük inşa ediliyor. 

Kripto paraya bir fren de Hong Kong'dan geldi!

Binance, Hong Kong vatandaşlarının türev ürünlere olan erişimini kısıtladı. 

Hong Kong'da ev fiyatlarındaki pahalılık insanları mikro evlere yönlendiriyor!

Yaklaşık olarak sekiz milyon insanın yaşadığı Hong Kong, aynı zamanda dünyanın en pahalı şehirleri arasında bulunuyor. Özellikle ev fiyatlarındaki pahalılık insanları mikro evlerde yaşamaya yönlendiriyor.

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Hong Kong, vatandaşlarına dram yaşatıyor. 8 milyon nüfusu olan kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için ayrılmış. Ev fiyatlarındaki pahalılık da insanları mikro evlerde yaşamaya mecbur bırakıyor...

Protestolar ve koronavirüsle sarsılan ekonomiye Hong Kong usulü çare!

Hong Kong, uzun süredir devam eden protestolar ve son olarak koronavirüs nedeni ile durma noktasına gelen ekonomisini canlandırmak için bir ‘teşvik’ paketini hayata geçiriyor. Paket kapsamında her bir yetişkin vatandaşa 10 bin Hong Kong Doları (yaklaşık 7 bin 900 TL) dağıtacak.

Hong Kong'da gayrimenkul fiyatları el yakıyor!

Gayrimenkul fiyatlarının el yaktığı Hong Kong'da bir park yerinin bulunduğu alan yaklaşık 1 milyon dolara satıldı. 

Hong Kong'tan 39 milyar dolarlık teklif!

Hong Kong Borsası Londra Borsası’nı satın almak için 39 milyar dolar teklifte bulundu. Londra Borsası teklifi değerlendireceğini açıkladı..

Hong Kong kiralık ev Haberi

Hong Kong kiralık ev

Asya ülkesi olan Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi bir odadan bile küçük dairelerde yaşıyor. 


 


Tabut evlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşların bu durumu ‘Hong Kong’daki emlak balonunun karanlık tarafı’ olarak gösteriliyor. 


 


2 metrekarelik evlerin aylık kirası 310 dolardan başlıyor. Ucuz olmayan bu evlerde yaşamak imkansız halde. 


 


Birçok eşyanın aynı odaya sığdırışması yaşamayı devam ettirmeyi...