09 / 05 / 2024

Hüseyin Kaya istanbul kentsel dönüşüm son durum

Hüseyin Kaya istanbul kentsel dönüşüm son durum

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Kaya, riskli binalarda tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, İstanbul’da 50 bin riskli binadan 19 binlik kısmının tamamen yıkıldığını söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

Hüseyin Alan: Kaynaklarımızı Kanal İstanbul için değil, deprem için kullanmalıyız!

TMMOB Başkanı Hüseyin Alan, Elazığ depremine ilişkin yaptığı açıklamada, ülke kaynaklarının Kanal İstanbul'a değil, depremle mücadeleye harcanması gerektiğine dikkat çekti...

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Hüseyin Özyurt: İstanbul'da yüzde 83 yüzme alanı kullanılabilir!

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, analiz sonuçlarına göre İstanbul'da 83 yüzme alanının tamamının kullanıma uygun olduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yağmur keyfi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'u etkisi altına alan yağmur altında Sultanahmet'ten Bâb-ı Âli'ye yürürken çekilen fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı. İşte Vali Mutlu'nun yağmur keyfinden kareler...

Hüseyin Demirdizen: İstanbul'da suların kokması yoğun kirliliğe işaret!

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini, kokunun bozulmayı işaret ettiğini söyledi.

Hüseyin Kaya kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Müdürü Hüseyin Kaya kimdir? Hüseyin Kaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Kaya, ne zamandan beri Altyapı Koordinasyon Müdürü olarak görev alıyor?

Hüseyin Oflaz: İstanbul'da 2 milyon konut risk altında!

Marmara Depremi'nin yaşandığı 1999'dan bu yana, kentsel dönüşüm de dahil sadece 20 bin yapının yenilendiğini belirten İMPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, 'İstanbul'da halen 2 milyon konut risk altında' uyarısı yaptı...

Hüseyin Avni Mutlu: İstanbul'da deprem nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadı!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi'nde meydana gelen depremin İstanbul'da da hissedildiğini belirterek, şu ana kadar herhangi bir olumsuz bilginin intikal etmediğini bildirdi...

Hüseyin Altaş: Yabancı yatırımcı için gayrimenkulde en cazip yer İstanbul!

International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, 2013 yılında Türkiye'de 1 milyon 363 bin 124 emlak satıldığını, sektördeki is hacminin de yaklaşık 35 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Hüseyin Altaş: Yabancı yatırımcı için gayrimenkulde en cazip yer İstanbul!

International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, 2013 yılında Türkiye'de 1 milyon 363 bin 124 emlak satıldığını, sektördeki is hacminin de yaklaşık 35 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Hüseyin Aslan Bayraklı'da satışa çıkarılan arsalara tepki gösterdi!

DSP Bayraklı Belediye başkan adayı Hüseyin Aslan, “Seçime bir ay kala bu tür satış, hem etik hem de doğru değil. Alelacele yapılan bu satışların sonucu, genellikle suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” dedi...

Hüseyin Kaya istanbul kentsel dönüşüm son durum Haberi

Hüseyin Kaya istanbul kentsel dönüşüm son durum

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Kaya, İstanbul’da 1999’daki depremden sonra riskli binaların belirlenmesi konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi. Kentte yaklaşık 50 bin riskli bina tespit edildiğini ifade eden Kaya, “Bu 50 bin riskli binada 220 bin civarında konut ve 31 bin civarında da iş yeri var. Tabii bunlar bizim tespitlerimiz. Mevcutta bu sayının çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul’da riskli olduğu için yıkılan bina sayısı yaklaşık olarak 19 bin ve bu da 88 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Halen yıkım çalışmaları devam eden birçok ilçede, birçok bina var. Bununla ilgili kira yardımı da devam ediyor. Yaklaşık olarak 775 milyon lira kira yardımında bulunmuş oluyoruz” dedi.

62 bölgede çalışma


Kaya, İstanbul’da 19 ilçede ve 62 bölgede riskli alan çalışmalarının devam ettiğini söyledi....