16 / 05 / 2024

İBB dernek bağışı

İBB dernek bağışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dernek ve vakıflara yapılan bağışlara ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Dernek Başkanı Solakoğlu’ndan şok açıklama: Et yılbaşında bin TL’yi geçecek

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu, dün ete yüzde 25 oranında zam yaptı. Et fiyatları altınla yarışmaya başladı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarının yılbaşında bin TL’yi geçeceğini söyledi.

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık" açıklaması yeni tartışmaları alevlerken İBB'ye bağlı İPA'nın konut kira fiyatlarına ilişkin raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya koydu.

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

İBB tarafından uygulanacak olan burs başvuruları uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) burs başvurusunu 3 Kasım 2023 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Öğrencilerin maddi desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, İBB'nin burs programına başvurmak isteyen öğrenciler bu yılki başvuru tarihlerini büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.

1 kilo havuç 50 TL oldu! Dernek başkanı: Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz!

Havuçun kilogram fiyatı 50 TL'ye ulaştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Halciler Derneği Başkanı, "Bugünlerde bence yemeyelim, biz de yemiyoruz." dedi.

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücrete ara zam gelecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Milyonlarca vatandaşın sorguladığı asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna SGK Dernek Başkanı Emin Yılmaz'dan dikkat çeken değerlendirme. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte detaylar...

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayette bulundu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

EYT'de staj muamması! Çare için son şans

Meslek lisesi ile meslek yüksek okulundan mezun olan milyonlar staj sürelerinin SGK başlangıcı kabul etmesini talep ediyor. Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB burs başvurusu açıklandı mı? İBB burs 2 taksit ne zaman yatacak 2022?

İBB burs başvurusunun sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. 2022 İBB burs başvurusu sonuçları her gün itina ile sorgulanmaktadır. İşte İBB burs başvurusu 2022 sonuçlarına dair merak edilenler!

İBB dernek bağışı Haberi

İBB dernek bağışı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dernek ve vakıflara yapılan bağışlara ve bina tahsislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- İstanbul Belediye Başkanlığı (İBB) tarafından bazı dernek ve vakıflara aktarılan bağış miktarı ne kadardır?
2- İBB tarafından bağış yapılan dernek ve vakıflar hangileridir? Bu vakıflara hangi başlıklar altında, ayrı ayrı ne kadar yardım yapılmıştır?
3- Bu bağışların İBB'nin toplam gelirine oranı ne kadardır?
4- Bağış yapılan vakıf ve dernekler hangi kriterlere göre seçilmiştir?
5- Bu vakıf ve derneklerin hangilerine İBB Meclisi Kararı ile, hangilerine İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile yardım yapılmıştır?
6- İBB'den vakıf ve derneklere tahsis edilen kaç bina bulunmaktadır? Bu binaların güncel...