30 / 04 / 2024

ibb istinaf mahkemesi

ibb istinaf mahkemesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucu iptal edilen kişiye özel rant yaratan imar planının iptal kararı istinafa taşındı.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi'nden son dakika açıklaması: Ek zam oranlarını belirleyen düzenleme iptal!

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına birinci sınıf hakim savcılardan daha çok ek zam yapılmasını öngören kanun hükmü iptal edildi.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!

Anayasa Mahkemesi’nden tüm memurları ilgilendirecek flaş bir karar çıktı. Mahkeme, memurnin aile bütünlüğünü bozacak şekilde atanmasını hak ihlali saydı.

Yargıdan çalışanları ilgilendiren önemli bir karar çıktı. İşte detaylar

İkinci bir işte çalışması 2 yıl sonra tazminatsız işten çıkış nedeni olarak kullanılan işçi iş mahkemesinden istediği sonucu alamadı ancak istinaf mahkemesi işçiyi haklı bularak işe iade talebini kabul etti. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Trafik cezaları hakkında Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!

Anayasa Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar daha imza attı. Anayasa Mahkemesinin kararına göre, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin yaşadığı bazı anlaşmazlıklar için sulh hukuk mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022 ne kadar?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

ibb istinaf mahkemesi Haberi

ibb istinaf mahkemesi

İstanbul Beşiktaş Etiler'de ünlü alışveriş merkezi Akmerkez'in hemen arkasında yer alan milyon dolarlık 18 dönümlük arazi, 1984'te eski AKP'li Meclis Üyesi İsmail Akyıldız ve akrabaları tarafından satın alındı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, planlarda düşük yoğunluklu konut ve yeşil alanda kalan ağaçlarla kaplı arazinin imar durumu, AKP'li meclis üyesi İsmail Akyıldız'ın girişimleri sonucunda 2017'nin Temmuz ayında İBB Meclisi oturumları sırasında oy çokluğu ile kabul edildi. Değişiklik ile 18 bin metrekarelik arazideki, 13 bin 600 metrekarelik inşaat hakkı, 2 bodrum kat emsal dışı bırakılarak yaklaşık 40 bin metrekareye çıktı. Arazinin fonksiyonu ise konut ve yeşil alandan “ticaret” fonksiyonuna alındı. Araziye; alışveriş merkezleri ile otel, motel gibi konaklama tesisleri, rezidans inşa edilebilecekti.

CHP DAVA AÇTI

Plan değişikliğinin iptali için eski CHP'li Meclis Üyesi Serdar Bayraktar...