07 / 05 / 2024

İbrahim Burkay Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi

İbrahim Burkay Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "BTSO olarak Türkiye ve Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi olan BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin 2016 yılında inşaatına başlamayı hedefliyoruz." dedi.

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 15 Aralık itibarıyla 54 şirketin halka arz edildiği bilgisini verdi. Gönül, ayrıca "Şirketler piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ve 2024 yılında halka arz başvurularının e-Başvuru' sisteminden yapılacağını söyledi.

Draft Baca Sistemleri Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Draft Baca Sistemleri Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Tarkan Şahin ve Uğur Gökmen Yücedağ ortaklığıyla kuruldu.

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Hakkı Güvelioğlu tarafından kuruldu.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerel seçimlerden sonra kentsel dönüşüm projelerinde belediyenin daha aktif bir rol alacağını açıkladı. Başkan Aşgın, Çorum'un hayat kalitesini artıracak çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Yatırımcıyı yönlendiren hesaplara tedbir geliyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini belirterek alım tavsiyesi veren ve eğitim adı altında hisse öneren hesaplara son aşamada uygulanabilecek tedbirin kapatma olduğunu söyledi.

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sermaye piyasalarına her geçen gün hem şirketlerin hem yatırımcıların ilgisinin arttığına işaret ederken bazı önemli uyarılarda da bulundu.

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Faruk Gökmen tarafından kuruldu.

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Gündüz tarafından kuruldu.

Coh Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Coh Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 11 milyon 120 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kemal Ersu, İbrahim Tevfik Gömeçlioğlu ve Orkun Oğuz ortaklığında kuruldu.

Teeg İnşaat Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teeg İnşaat Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 11 milyon 920 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kemal Ersu, İbrahim Tevfik Gömeçlioğlu ve Orkun Oğuz ortaklığında kuruldu.

İbrahim Burkay Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi Haberi

İbrahim Burkay Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin savunma alanındaki yerli üretime yönelik milli duruşunun Bursalı firmalar için fırsat olabileceğini belirterek, bu konuda güçlü irade olduğunu bildirdi.


BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi'nin (UHS) 2015 yılı değerlendirme toplantısına Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.


Burkay, toplantıda uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde Bursa'nın söz sahibi olmasını hedeflediklerini vurguladı.


UHS Kümelenmesi'ne stratejik özelliğinden dolayı büyük önem verdiklerini aktaran Burkay, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin ekonomik anlamda değişim ve dönüşümünü bu sektörlerdeki duruşu belirleyecek. Bu noktada istişare kültürüne önem veriyoruz. BTSO olarak tek derdimiz, şirketlerimizin geleceğidir. Nasıl 'Bursa büyürse Türkiye büyür' diyorsak, 'Şirketlerimiz de büyürse ülkemiz...