27 / 04 / 2024

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sermaye piyasalarına her geçen gün hem şirketlerin hem yatırımcıların ilgisinin arttığına işaret ederken bazı önemli uyarılarda da bulundu.



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, gelecek dönemde devreye alacakları yeni projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gönül, son dönemde ülkemizde halka arz başta olmak üzere şirketlerin sermaye piyasalarına dahil olma taleplerinde büyük artışlar olduğunu dile getirdi.

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

Nisan ayı itibarıyla borsada işlem gören şirket sayısının 497'ye ulaştığını söyleyen Gönül, bu şirketlerin piyasa değerinin de yaklaşık 5,7 trilyon liraya yükseldiğini kaydederken, son dönemde şirketlerin  halka arz başvurularında ciddi artışlar olduğuna işaret etti.

SPK Başkanı Gönül, hisse senedi bakiyeli yatırımcı sayısının yaklaşık 4,8 milyona, menkul kıymet yatırım fonu sayısının bin 291’e yükseldiğini, portföy değerinin de 847,4 milyar liraya ulaştığını söyledi. Emeklilik yatırım fonu sayısının 375’e ve portföy büyüklüğünün de 465,5 milyar liraya çıktığına değinen Gönül, portföy yönetim şirket sayısının 59'a, bu şirketlerin yönettiği portföy büyüklüğünün de yaklaşık 1,75 trilyon liraya ulaştığını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön