09 / 05 / 2024

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sermaye piyasalarına her geçen gün hem şirketlerin hem yatırımcıların ilgisinin arttığına işaret ederken bazı önemli uyarılarda da bulundu.



REKABET GÜCÜ ARTACAK

SPK Başkanı uyardı: Borsaya yatırım yaparken bunlara mutlaka dikkat edin!

Gönül, son 20 yıl içerisinde sermaye piyasalarının gelişimine ve verimliliğine ilişkin önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, hedeflerinin, yatırımcıların korunması ve borsanın bölgesel ve küresel anlamda rekabet gücünün artırılması olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Yeni Yüzyılı’nda ekonomide sermaye piyasalarının payını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Gönül, katılım finans, finansal okuryazarlık, sürdürülebilirlik, dijital finansal hizmetler ve Risk Merkezi Platformu alanlarında önemli projeleri devreye alacaklarını ifade etti. Gönül, İstanbul Finans Merkezi’nin de bunun 'ana üssü' olacağını dile getirdi.

Gönül, SPK olarak halka arz başvuruları başta olmak üzere, tüm hizmetleri elektronik ortama taşıma çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayarak başvuru sahiplerinin bütün süreçleri şeffaf bir şekilde elektronik ortamda takip edebileceğini, yılın ikinci yarısında bu projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön