02 / 05 / 2024

içkale eski jitem karargahı restoresi

içkale eski jitem karargahı restoresi

Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) ana karargahı olarak kullanılan İçkale mevkiinde restorasyon çalışmalarına hız verildi. Proje kapsamında İçkale burçları ve kapıları restore edilecek...

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

Tosun Paşa'nın köşkü restore edildi!

Ünlü Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan eski adıyla Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

TOKİ Eskişehir projesinde son dakika! Tek bir ilçede 71 yeni konut inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Eskişehir projesi kapsamında sadece tek bir ilçede tam 71 yeni konut inşa edecek.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Asgari ücret artışından sonra özel sektörde ücret artışları nasıl olacak?

Asgari ücretin 8506 liraya çıkmasının ardından özel sektörde yeni yıl zamları da merakla bekleniyor. Milliyet Yazarı Cem Kılıç, işletmelerin eski kriterler yerine asgari ücrete göre zam yapacağını ancak aynı oranlarda zam yapılmasının mümkün olmayacağını aktardı.

Süleyman Bodur vefat etti! Kale Grubu'nun acı günü! 

Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur’un kardeşi, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın amcası, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Süleyman Bodur, 88 yaşında vefat etti. 

İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olacak?

İngiltere Kraliçesi’nin ölümünün ardından İngiltere’de banknotlar da değişecek ve yeni banknotlar da Kral üçüncü Charles yer alacak.

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

Dwayne Johnson, Beverly Park’tan 27.8 milyon dolara malikane aldı!

'Hızlı ve Öfkeli', 'Sahil Güvenlik' ve 'Jumanji' gibi yapımların yıldızı, 'The Rock' lakaplı Amerikalı oyuncu, yapımcı, eski profesyonel güreşçi ve eski Amerikan futbolu oyuncusu olan Dwayne Johnson, yeni bir gayrimenkul yatırımı yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

içkale eski jitem karargahı restoresi Haberi

içkale eski jitem karargahı restoresi


Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) ana karargahı olarak kullanılan İçkale mevkiinde restorasyon çalışmalarına hız verildi. 


Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin geliştirilmesi, kültürel mirasının korunması ve tanıtılması adına Diyarbakır Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı'ndan finanse edilen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı projeleri çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında uygulanan 6 proje ve yine aynı kapsamda onaylanan 2 yeni proje ile Diyarbakır'ın tarihi ve turistik alanlarının hayat bulmasının sağlanacağı belirtildi. 


Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında onaylanan 2 yeni proje ile tarihi konaklarından olan Şehzadeler Konağı'nın proje çizim çalışmaları yapılırken, İçkale'yi saran 20 burç ve burçlar arası sur duvarları ile İçkale'de yer alan 4 kapı restore ediliyor. Diyarbakır İçkale Surlarının Restorasyonu Projesi ile Diyarbakır Surları'nın çekirdeği konumundaki İçkale burçlarının...