22 / 05 / 2024

icralık malların satışı

icralık malların satışı

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan ciddi artış icralık mallara olan talebi patlattı. Haftada 35-40 ihaleye katılanlar katıldıkları icra ihaleleri sayılarının son 1 ayda haftada 350-400'e çıktığını anlatıyor...

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Borsakule 2 projesi Aralık'ta ön satışta! Yeni proje! 

Borsakule Projesi, KUYAŞ güvencesi ile İstanbul Yenibosna'da inşa ediliyor. Borsakule 2 projesi Aralık ayında ön satışa sunulacak. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi!

KİPTAŞ güvencesi ile yükselen 4 projede satışlar devam ediyor. Peki o projeler hangileri? İşte KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi...

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli olarak yayınlıyor. Piyasa fiyatının altında yer alan daha ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanlarını yakından inceliyor.

Çağla Şikel Balmumcu’daki 11 milyon liralık villasını satmaktan vazgeçti!

2 çocuk annesi model ve sunucu Çağla Şikel, Balmumcu’da bulunan 11 milyon liralık villasını satılığa çıkarmıştı. Şikel, 800 metrekarelik villasını satmaktan vazgeçti. 

Tuba Büyüküstün Paris'ten satın aldığı eve ne kadar ödedi?

Oyuncu Tuba Büyüküstün'ün Paris'ten bir ev satın aldığı iddia edilmişti. St. Germain semtinde bulunan evin fiyatı ise ortaya çıktı.

icralık malların satışı Haberi

icralık malların satışı

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan ciddi artış icralık mallara olan talebi patlattı. Haftada 35-40 ihaleye katılanlar katıldıkları icra ihaleleri sayılarının son 1 ayda haftada 350-400'e çıktığını anlatıyor. 


Dolarla değerlenen icralık mallarının değerinin kurun 2 liranın altındayken yapılması bu mallara talebi patlattı. Dolar kurunun son aylardaki baş döndürücü yükselişi ikinci el lüks araç piyasasını da etkiliyor. Fiyatlar ÖTV zammının da etkisiyle ciddi bir şekilde yükselirken ucuza lüks araba almak isteyenler soluğu icralık araçların yanında almaya başladı. 


İcralık araçların fiyatlarının piyasanın altında satılmasının nedeni ise fiyat değerlemelerinin dolar kurunun aşağıda olduğu zamanlarda, yani 5-6 ay önce yapılmış olması. Bu da mevcut değerlemelere göre yüzde 15 civarında bir fiyat avantajı sağlıyor. Örneğin 2008 model bir Range Rover icrada önceki aylarda 210 bin TL ile...