26 / 07 / 2024

idlib konutlarına yapılan yardımlar  

idlib konutlarına yapılan yardımlar  

Kayserili hayırseverler, İdlibli savaş mağdurları için hayata geçirilen İyilik Konutları kampanyası kapsamında 538 konut yaptırdı.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...

Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? TCKN son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar dikkat!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Yıkılan konutlar yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Son 17 yılda TOKİ tarafından yapılan konutlar TBMM gündeminde!

2003-2020 yılları arasından TOKİ tarafından yapılan konutlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'deki depremzedeler için yapılan konutların durumu TBMM'de!

Çanakkale'deki depremzedeler için yapılan konutların durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Erkek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

idlib konutlarına yapılan yardımlar   Haberi

idlib konutlarına yapılan yardımlar  

İdlibli savaş mağdurları için başlatılan İyilik Konutları kampanyasına Kayserili hayırseverlerden büyük destek geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hayırseverler yardım kampanyası dahilinde 538 konutun inşaatını üstlendi.

Kayseri İl Müftüsü aynı zamanda Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven yaptığı açıklamada bir yıl önce TDV'nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da iş birliğiyle İdlib'de yaşayanlara yönelik konut projesi başlatıldığını anımsattı. 

Bugüne kadar 10 bin konut inşa edildiğini ve sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Güven, her ilden gelen yardımlarla etaplar halinde ev yapımının sürdüğünü dile getirdi.

"Kayseri olarak bizler 538 konutun bedelini toplayıp yatırmışız" 

Güven, briketten yapılan evler hakkında şu bilgileri aktardı: 

"Evler iki oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Kanalizasyondan temiz su giderine kadar her türlü alt yapı hazırlanıyor. Binaların üstünü betonla...