07 / 05 / 2024

igdaş fatura şikayet

igdaş fatura şikayet

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti.

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Fatura ödeyenlere müjdeli haber! Fatura ödemesinin 120 TL'si geri verilecek!

30 Nisan’a kadar internet, elektrik, doğalgaz ve su faturası ödeyen vatandaşlar para puan kazanabilecek. Fatura sahipleri 120 TL tutarında geri ödeme alacak. İşte tüm detaylar…

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Tüketici dernekleri, her bağış topluyorum diyene itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Depremi kendince fırsata çeviren ve gıda, nakliye ve konut kiralarında fahiş artış yapanlar var, bunları mutlaka şikayet etmeliyiz. dedi.

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

İBB askıda fatura başvurusunun nasıl yapıldığı şu sıralarda sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki “İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Aldığı ürünü şikayet eden vatandaşların yarısı kazandı!

Aldığı üründen şikayetçi olan tüketicilerin yarısının kazandığı ortaya çıktı. 2022 senesinde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşlar, tüketici hakem heyetlerine geçtiğimiz sene 635 bin 363 başvuru yaparken, ele alınan uyuşmazlıkların yaklaşık yüzde 50'sinin tüketiciler lehine karara bağlandığı ort

QNB Finansban'tan 2023'ün ilk müşteri kampanyası! Fatura başına 40 TL veriyor! Fırsatı kaçırmayın

QNB Finansban'tan yeni müşterilere özel, otomatik fatura ödeme talimatına 40 TL parapuan veriyor. Finalde 120 para puan kazanma şansı veren bankanın uyguladığı Kampanya 1 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yeni müşterilerini bekliyor. 

Kiracılar bunları biliyor musunuz? Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir? İşte detaylar!

Vatandaştan bu ürüne şikayet yağdı! Okuyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye’de tüketicilerin özellikle internetten yaptığı alışverişlerde aldığı ürünlerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Peki geçtiğimiz yıl tüketici en çok hangi üründen şikayet etti ve eğer aldığınız ürün umduğunuz gibi çıkmadıysa ne yapmanız gerekiyor?

igdaş fatura şikayet Haberi

igdaş fatura şikayet

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'a yönelik olarak başlatılan soruşturmayla ilgili A Haber'de açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın iki ayağıyla ilgili gelişme olduğunu kaydeden Yılmaz, "İGDAŞ tarafında mevzuata aykırı fatura düzenlenmiş. 75 günlük fatura kesilmiş. Güvensiz bir ortamda hizmetin yürütülmesi mümkün değil. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ'a talimatı verdik, buna uymak zorundalar" ifadesini kullandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; İGDAŞ'a gereğini yapma çağrısında bulunan Yılmaz, "Gereğini yapmazsa çok ağır cezaları var bunların. Faturalar mevzuata aykırı düzenlenmiş. Sayaç, faturanın terazisidir. Terazi bozulursa güven kalmaz" dedi.

​Yılmaz'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

*Yüz binleri bulan şikayetler var. Bunun altında siyaset aramak doğru değildir. Faturasını ödeyenlerin mağduriyetleri giderilecek. Her şikayeti tek tek inceliyoruz, vatandaşlar bize göndersin. Biz her şirketi inceliyoruz, şu an başka şirket...