10 / 05 / 2024

ihale kararı kalamış yat limanı

ihale kararı kalamış yat limanı

Yaklaşık 15 yıldır Koç Holding'in işlettiği Kalamış yat limanı için özelleştirme kapsamına alındı. Ekim ayında ihaleye çıkacak olan Kalamış yat limanına ise yabancıların ilgisi büyük..

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

1938'de Kalamış'a turistik bir otel projesi! Belediye otel inşaatı için etrafındaki arazileri istimlak etmiş!

1938'de Fenerbahçe Mesiresi Vekiller Heyeti kararı ile Kalamış'ta Belediye'ye ait olan araziye turistik bir otel inşa edilmek istenmiş.

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!

1936 yılında açık artırma ve eksiltme kanunun 26. maddesinin beşinci fıkrasında yazılı hazine kararına göre  satılan gayrimenkullerin devrinde müşterinin vazgeçmesi durumunda birinci ve ikinci ihale bedeli arasındaki fark müşteriden alınmasına karar verilmiş.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

TOKİ'den Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklama! 

TOKİ, Atatürk Havalimanı'na ilişkin bazı internet sitelerinde yer verilen haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. TOKİ, ihale kararının bildirilmesinden önce herhangi bir çalışmaya başlanmadığını belirtti.

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

ihale kararı kalamış yat limanı Haberi

ihale kararı kalamış yat limanı

TÜRKİYE'NİN en büyük marinası Kalamış için özelleştirme süreci başladı. İhale hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanırken ekim ayı sonuna kadar ihale ilanına çıkılması planlanıyor. Koç Holding bünyesinde işletilen marinanm yıl sonuna kadar özelleştirmesi hedefleniyor. Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı'na ilişkin mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) kararının çıktığını hatırlatan Maliye Bakanlığı kaynakları, ilci ay sonrasında tekliflerin alınabileceğini söyledi. Edinilen bilgiye göre marinalarla yaklaşık 15 yıldır işletmesini yapan Koç Grubu'na bağlı Setur şirketinin yanı sıra Ülker ve Doğuş grupları da yakından ilgileniyor. 25 yıl süreyle işletme hakla devrinin verileceği Kalamış'ta özelleştirme süreci tamamlanmadığı için işletmeci şirket Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ecrimisil ödüyor. İmar planı çalışması sonrasında kapasitesi büyüyen marinanm değerinin katlandığı ve özelleştirmede yüksek bir bedelin ortaya çıkabileceği belirtiliyor. 


Yerli ve yabancı talip var Kalamış...