23 / 07 / 2024

İhracat geriledi mi

İhracat geriledi mi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yıl temmuz ayında 12 milyar 629 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl 12 milyar 539 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

İlk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının 11 Ocak 2024'te piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 20 oranında geriledi ve yeniden 40 bin doların altını görmüş oldu. İşlem hacmi en yüksek olan kripto para biriminde düşüşün devam ettiği kaydedildi. 

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut satın alınabilirlik endeksini açıkladı. Buna göre 2023 2023 yılı Ocak – Ağustos ayları arasında, konut satın alınabilirlik endeksi ise; 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi.

Bakır ve demir hurda fiyatlarına indirim mi geldi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarının güncel fiyat listesi emrak ediliyor. Bugün dolar kurunun düşmesiyle demir fiyatları geriledi. Peki hurda fiyatlarına da indirim geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Otomotiv üretimi yüzde 29 oranında arttı, ihracat ise geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, otomotiv üretimi 4 aylık dönemde 295 bin adete ulaştı. İhracat ise dolar bazında yüzde 0,6 oranında geriledi.

Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 9 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Piyasalar yarın açıklanması planlanan ABD enflasyon rakamlarına odaklandı. Kritik veri öncesi bakır fiyatları yükselirken demir cevheri vadeli fiyatları geriledi. Peki bu durum hurda fiyatlarına nasıl yansıdı? Hurda fiyatlarına zam geldi mi?

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Petrol fiyatları haftanın ilk günü geriledi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi? 

Petrol fiyatları küresel ekonomideki yavaşlama sebebiyle ortaya çıkan talep risklerinin geçen haftaki güçlü ralliyi durdurmasıyla kısmen düştü. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili merak edilenler...

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Altın fiyatları ABD'de açıklanan enflasyon verisi sonrasında geriledi. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları neden düşüyor? Altında düşüş sürecek mi? İşte ayrıntılar...

Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi

Euro dolar paritesi bugün 20 yılın ardından ilk kez 0,99 seviyesinin altına geriledi. Euro dolar karşısında değer kaybederken yatırımcılar euro bozduralım mı yoksa bekletelim mi? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Brent petrol tepe taklak oldu! Benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelecek mi?

Brent petrol fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Haftanın başında Çim ve Aramco haberleri ile sert düşüşe geçen brent petrol 92 dolarak kadar geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar oldu? Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

İhracat geriledi mi Haberi

İhracat geriledi mi


Rekor üstüne rekor kıran ihracat rakamları temmuz ayında şaşırttı. Bu yılın temmuz ayında yapılan ihracat geçen yıla göre 90 milyon dolar daha düşük gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yıl temmuz ayında 12 milyar 629 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl 12 milyar 539 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 


Yine TİM verilerine göre 12 aylık kümülatif ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.2 oranında artarak 156 milyar 319 milyon dolar oldu. 


Toplamda 16,3 puan aşağı çekildi


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2014 temmuz ayı mal ihracat gerçekleşmeleri ve verilerine dair bilgileri yazılı olarak açıkladı. Buna göre temmuz ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre aynı miktarda kalarak 12 milyar 539 milyon dolar oldu. İlk 7 aylık ihracat ise...