28 / 07 / 2024

ihracatta azalma

ihracatta azalma

Türkiye'nin ihracatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azalarak, 11 milyar 659 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 25,2 azalarak, 15 milyar 401 milyon dolar oldu.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Çimento sektörü 2024'e hızlı giriyor! Hedef yüzde 20 büyüme! Eylül 2023 çimento fiyatları ne kadar?

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, deprem sonrası artan iç talebi de dikkate alarak, ihracatta yüzde 20’lik bir azalma yaşayacağını, 2024 yılında ise yüzde 20’lik kaybı yeniden kazanacaklarını açıkladı.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı. İşte detaylar...

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

Amerika Birleşik Devletlerinde ilk kez işsizlik maaşı isteğinde bulunanların sayısında azalma meydana geldi. İşte detaylar!

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Toplam ihracatta yeni bir rekora imza atacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinin yıl sonu ihracat hedefine yönelik, "Bu yıl toplam ihracatta 200 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı bekliyoruz" dedi.

Çalışanlar dikkat! Net maaşta azalma meydana gelebilir!

Brüt ücretler aydan aya değişiklik göstermese de, yıl içinde gelir vergisi oranının artması nedeniyle net ücretler yılın ilk ayına göre sonraki aylarda azalma gösteriyor. Kesilen gelir vergisindeki artış, net maaşta azalmaya neden oluyor. İşte detaylar...

Çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyüyor!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Türk çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyümeye devam ediyor" dedi...

Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşanıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dengiz, Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşandığını belirtti.

Ruhsatta azalma konut piyasasını olumlu etkileyecek!

TÜİK verilerine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 azaldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, ruhsatta azalma piyasayı dengeler diye açıklama yaptı. 

Konut talebinde azalma yok!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan konut talebinde azalma olmadığını ifade etti. 

ihracatta azalma Haberi

ihracatta azalma

Türkiye'nin ihracatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azalarak 11 milyar 659 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 25,2 azalarak 15 milyar 401 milyon dolar oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan eylül ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı. 


Buna göre ihracat, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 azaldı ve 11 milyar 659 milyon dolara düştü. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 25,2 azalış kaydederek 15 milyar 401 milyon dolar olarak hesaplandı. Bu dönemde dış ticaret açığı ise yüzde 46,6 düşerek 7 milyar 13 milyon dolardan 3 milyar 742 milyon dolara geriledi.


İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın eylül ayında yüzde 66 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 75,7'ye yükseldi.


Ocak-eylül dönemi


Yılın 9 aylık döneminde...