05 / 05 / 2024

II. Bayezid Hamamı ne oldu

II. Bayezid Hamamı ne oldu

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

II. Bayezid Hamamı müze oldu!

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

II. Bayezid Hamamı müzeye çevrildi!

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Hamamın yıkanma mekanları II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.

Çardaklı Hamamı ne olacak?

1503 yılında Kapı Ağası Hüseyin Bey tarafından İstanbul’un Kadırga semtinde yaptırılan tarihi Çardaklı Hamamı, kayıp hissedarları yüzünden yıllardır kaderine terk edilmiş halde kurtarılmayı bekliyor..

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Madonna evine Türk hamamı yaptırıyor!

Madonna, İstanbul’da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını New York'taki 28 odalı evine yaptırmaya karar verdi. 400 bin dolara kurulacak SPA merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj odalarından oluşacak.

Madonna evine Türk hamamı yaptıracak!

Pop yıldızı Madonna, iki yıl önce konser için geldiği İstanbul'da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını Newyork Manhattan'daki evine yaptırmak üzere Antalyalı bir firmayla sözleşme imzaladı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor..

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi!

Osmanlı döneminde hastane olarak insanlara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası, ilaç firması Abdi İbrahim tarafından restore edildi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.

II. Bayezid Hamamı ne oldu Haberi

II. Bayezid Hamamı ne oldu

İÜ Beyazıt Kampüsü içindeki II. Bayezid Hamamı nda düzenlenen açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak. üniversitenin kimliğini ve geçmişten geleceğe kültürünü taşıyacak sorumluluk içinde bu hizmetin gerçekleştirildiğini söyledi.



Yeni...