03 / 10 / 2024

iki maaşlı emeklinin emlak vergisi

iki maaşlı emeklinin emlak vergisi

Emlak vergisi kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip emekliler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki iki maaş alan emekliler emlak vergisinden muaf tutulur mu?

Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe'de yarısı peşin iki yıl ödemesiz!

Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe projesinden konut sahibi olmak isteyenler yarısı peşin, iki yıl ödemesiz ya da yüzde 1.29 vade farkıyla 72 ay taksit imkanından yararlanabiliyor. 

Emekliye iki maaş kadar promosyon verilecek! Bankalar yeni promosyon ödemelerini açıkladı!

Bankalar emekliler için kesenin ağzını açtı. Neredeyse emekli maaşının iki katı kadar olan promosyon ödemeleri bankalar tarafından açıkladı. En çok promosyon veren banka hangisi? İşte bankaların promosyon ödemeleri.

Kiracı-ev sahibi kavgalarını bitirmenin yolunu iki yıl önceden açıklamıştı! Tebernüş Kireçci şimdi hesap sordu! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci iki yıl öncesinde kiracı-ev sahibi kavgalarını bitirmenin yolunun konut arzını artırmaktan geçtiğini söylemişti. Kireçci sordu: 'yapılması gerekenler yapıldı mı?'

En düşük maaşlı memur, 207 bin 192 TL kaybetti!

TÜİK’in enflasyon hesabında fiyatları gizlemesiyle en düşük maaşlı memurun 2 senelik gelir kaybı İTO’ya göre 48.617 TL ENAG’a göre 207.192 TL şeklinde açıklandı. İşte o hesap...

Arsa ve araziden umut kesildi! Satışlar son 2 yılın gerisinde kaldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda arsa ve araziden umudun kesildiğini belirterek, arsa ve tarla satışları; 2024 ilk altı ayında, son iki yılın gerisinde kaldığını açıkladı. 

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! Emeklilik yaşı 65 olacak, düşük maaşlılara yol, gıda, kira desteği yapılacak!

Dengelerin sürdürülemez şekilde bozulduğu emeklilik sistemi bir defa daha değişiyor. Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve prim gün sayısına göre maaş formülü gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan en düşük emekli maaşı için hesap kitap yapıldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan o rakam...

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 

KOSGEB yüksek maaşlı personel alacak! Başvuru tarihleri belli oldu!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere yüksek maaşlı personel alımı yapacağını açıkladı. 6 Kasım-17 Kasım tarihleri gerçekleşecek müracaatlar için tüm detaylar belli oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı! Yüksek maaşlı tam 2 bin personel alınacak! Birçok ilde alım yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2022-2023 yılı KPSS puanı esas alınarak en az 22 bin TL maaşla çalışacak 2 bin memur alınacağını açıkladı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan ilanda, alınacak memurların 650'sinin İstanbul, 211'inin Ankara ve 100'ünün İzmir'de istihdam edileceği aktarıldı.

En düşük emekli maaşına peş peşe zam geliyor! Resmen açıklandı! İşte masadaki rakamlar...

Yeni yılda maaşları artacak emeklilere iyileştirme hazırlığı devam ediyor. Çalışmaların odağında ise düşük maaşlı emekliler yer alıyor. Bu doğrultuda, daha yüksek zam ya da taban maaş ödemesinin yükseltilmesi gibi formüller bulunuyor. İşte detaylar...

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

iki maaşlı emeklinin emlak vergisi Haberi

iki maaşlı emeklinin emlak vergisi

İki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu?

Emlak vergisi kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip emekliler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki iki maaş alan emekliler emlak vergisinden muaf tutulur mu?


Maliye B. Özelgesi, 17 Temmuz 2012 tarih ve 8-2012/1-686 sayılı genelge gereğince, emekli maaşının yanı sıra, eşinin de maaşı kendisine bağlanan ve böylece iki maaş alan emekli vergiden muaf tutuluyor.


Emeklilerin vergi muafiyeti..

- Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor.


- Emekli eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmiyor.


- Emekli olup, başka bir işte çalışanlar sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamıyor.


- Tek bir konutu olan emekli, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının evleri...