18 / 05 / 2024

iki mahallede dönüşüm başlıyor

iki mahallede dönüşüm başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında "Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol" dün imzalandı. 2 mahallede dönüşüm başlıyor.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

İzmir Narlıdere Belediyesi tarafından başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin çalışmaların iki senede tamamlanacağını dile getirdi. 

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük!

Gazeteci Okan Müderrisoğlu, "Bir kez daha Türkiye"nin "deprem ülkesi" gerçeği ile yüzleştik. Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük." diyor...

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi için iki ayrı ihale yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kat karşılığı iki ihale yapılacak.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi için iki ayrı ihale yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde iki ayrı ihale yapacaklarını açıkladı.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm toplantısında gerginlik!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin dinlenilmesi için düzenlenen toplantıda gerginlik yaşandı.

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

iki mahallede dönüşüm başlıyor Haberi

iki mahallede dönüşüm başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında "Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol" dün imzalandı.


2 mahalledeki dönüşüm,  Hilton Garden Inn Oteli inşaıatı sırasında, 2010'da yaşanan toprak kayasıyla mahalledeki evlerin hasar görmesi üzerine başlamıştı. 295 yapı boşaltılmış mahalle için yapı yoğunluğu artırılarak Haliçenazır" projesi hazırlandı. Otel inşaatı nedeniyle hasar gören evlerin boşaltılmasının ardından Beyoğlu Belediyesi, bölgeyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. Dönüşüm projesini de evlere zarar veren otel inşaatını yapan Amplio üstlendi. Eylül 2012'de bölge Bakanlar Kurulu kararıyla "riskli alan" ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölge için imar planı değişikliğine gitti. 28 bin metrekarelik alanda 10'ar katlı'blokların inşa edileceği bölgenin Halıcıoğlu Okmeydanı caddesine bakan cephesi konut ve ticaret alanı olarak planlandı. Yapı yoğunluğu...