29 / 04 / 2024

ikinci abdülhamitin tahtını kim onaracak

ikinci abdülhamitin tahtını kim onaracak

2. Abdülhamid'in tahtının onarımına Adana talip oldu. Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 2. Abdülhamid' in tahtını onarmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kanalı ile bakanlığa başvurdu.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

İkinci, üçüncü evini krediyle alacaklar dikkat: Konut kredileri istisnası tek konutla sınırlandırılıyor!

AK Parti tarafından, Meclis'e sunulan torba yasa ile ikinci ve üçüncü konutlarını alacakları ilgilendiren önemli bir düzenlemeye gidiliyor. İşte ayrıntılar...

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

Yüzde 8’lik fiyat düşüşü ikinci el araç alımlarını avantaja çevirdi!

VavaCars’ın araştırmasına göre ikinci el araç fiyat artışları, iki yılın ardından eylül ayında düştü. Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen gerçek piyasalardaki ikinci el araç fiyatlarının yüzde 8 gerilediğini söyledi.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerden düşük olmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif seyrediyor. İşte ayrıntılar...

Range Rover'a Rakip: JAECOO 7 Modeli ile Tahtını Sallıyor mu? Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çeken Yeni Araç!

Range Rover’a rakip olarak yeni bir araç modeli tanıtıldı. Ucuz ve lüks olmasıyla tanınan araç şimdiden araç tutkunlarının gönlünü fethetti. Dünyada otomotiv piyasasında şu an bu araç konuşuluyor.  İşte tanıtımı yapılan ve Range Rover'ın tahtını sallayan o araç modeli...

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi... 2. el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internette satılan ikinci el araç fiyatının, sıfır fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

ikinci abdülhamitin tahtını kim onaracak Haberi

ikinci abdülhamitin tahtını kim onaracak

Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 2. Abdülhamid'in cuma selamlığında ve elçi kabullerinde kullandığı tahtını onarmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa başvurdu.


Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine, 2. Abdülhamid'in yıpranmış tahtını onarmak istediklerini belirterek, konuyla ilgili dilekçeyi Kültür ve Turizm Müdürlüğüne verdiklerini söyledi.


Kalın, ''Abdülhamit'in tahtının onarılacağını duyduk. Ahşap ve röleve kısmına talip olduk. Gerçekten çok heyecanlandım. Hem ahşap hem de rölyef konusunda çalışmalarımız var. Kumaşının dokutulacağını öğrendik. Onarımı üstlenirsek bizim için çok büyük onur olur. Enstitü olarak her türlü altyapıya ve malzemeye sahibiz" dedi.


Tahtın onarımının kent için de gurur kaynağı olacağını vurgulayan Kalın, ''İnşallah Adana olarak bu işi biz alırız. Sayın Valimiz ve Kültür Bakanlığımızdan da destek isteyeceğiz'' diye konuştu.


Yıldız Sarayı Müzesi'nde sergilenen taht, 19. yüzyılda yaptırıldı. Altın varaklı...