25 / 08 / 2024

ikinci Oslo Antlaşması

ikinci Oslo Antlaşması

Çadırda hayat mücadelesi veren Filistinli Hezalin, 'İsrail buldozerleri evimizi birkaç dakika içinde enkaza dönüştürdü. Bizi evlerimizden topraklarımızdan kovmak istiyorlar. Onlar yıksa bile biz yeniden yapacağız.' dedi.

Gayrimenkul sektörü ikinci yarıdan umutlu! Konut sektöründe hareketli günler geri geliyor!

Artan inşaat maliyetleri ve krediye erişimin zorlaşması gibi faktörlerin etkisiyle arz-talep dengesi bozulan gayrimenkul sektöründe 2024 yılının ikinci yarısından itibaren hareketlilik bekleniyor. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci demiryolu anlaşması! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Bankası tarafından düzenlenen Orta Koridorun Ticaret ve Lojistik Potansiyelinin Gerçekleştirilmesi Etkinliği'ne video konferans ile katıldı.

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Uzmanlar ‘Tam zamanı’ dedi!

Seçim öncesinde düşüşe geçen ikinci el otomobil satışları Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber yeniden hızlandı. Sektör temsilcileri araç almanın tam zamanı olduğunu ifade etti.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ekonomi gündemi ile Türk-İş'in ev sahipliğinde 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi çalışması kapsamında ikinci toplantısını bugün gerçekleştirecek.

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

İkinci konut veya arsa sahipliği hane tasarrufunu etkiler mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

İhlas Gayrimenkul, Enerjisa davasında anlaşma yoluna gitti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. dava antlaşması hakkında açıklama yaptı.

Yahudi yerleşim birimleri Oslo ümitlerini seraba döndürdü!

FKÖ ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması'nın üzerinden geçen 25 yılın ardından Yahudi yerleşimcilerin sayısının 3 kart artması, Filistinlilerin bağımsız devlet ümitlerini seraba döndürdü.

Gayrimenkulün Büyük Buluşması – RE360 4-5 Aralık'ta!

‘Gayrimenkulün Büyük Buluşması – RE360’ 4-5 Aralık 2018 tarihlerinde JLL Türkiye Ülke Başkanı – Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliğinde ikinci kez bir araya getirecek...

Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde son durum!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sportif yatırımlarından biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin ikinci etap çalışması devam ediyor.

Narlıdere Sanat Vadisi'ndeki boyama tartışması yeniden alevlendi!

Narlıdere Belediyesi yarın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açtıracağı “Sanat Vadisi”ne ikinci kez boya ile yeşillendirme çalışması yaptı

ikinci Oslo Antlaşması Haberi

ikinci Oslo Antlaşması

İsrail'in Batı Şeria'da evlerini yıktığı Filistinli aileler, derme çatma çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.


Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria'nın idare ve güvenliğinin" İsrail'e bırakıldığı "C bölgesi"nde yaşayan Filistinliler, yuvalarının yıkılmasının ardından çadırlarda hayat mücadelesi veriyor.


İsrail, 1967'de inşa ettiği Batı Şeria'da birçok Yahudi yerleşim birimi kurarken, bu bölgelerdeki Filistinlilerin ise evlerini yıkıyor. Yahudiler, yeni yerleşimlerde yaşarken, birkaç yüz metre uzağında aynı bölgedeki Filistinliler ise dört direk üstüne kurulu sadece üzeri muşamba ya da battaniyeyle örtülü mekanlarda yaşamak zorunda kalıyor.


İsrail ordusuna ait buldozerlerin, geçen ay C bölgesinde olması nedeniyle "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle evini yıktığı El-Halil kentine bağlı Ummu'l Hayr köyündeki Hudra el-Hezalin ve çocukları da birçok aile gibi zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyor. 


AA muhabirine...