07 / 07 / 2024

İklim değişikliği başmüzakerecisi

İklim değişikliği başmüzakerecisi

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, 9 Nisan 2015 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce başkanlığında toplandı.

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Artık mülk sahipleri de imar planlarındaki değişiklikleri görebilecek! Yeni plan teklifi de hazırlanabiliyor!

Belediyelerin imar planları vatandaşların erişimine açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın devreye aldığı uygulama aracılığıyla, artık mülk sahipleri, belediyelerin imar planlarındaki değişikliklerine erişebilecek. İşte ayrıntılar...

Bağcılar Ece Sitesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Yenimahalle Mahallesi, Ece Sitesi ve Çevresi Riskli Alana İlişkin Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ'den 36 şehir için Mayıs ayının son fırsatı! 60 ve 72 ay vadeyle hem konut hem de iş yeri satacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplamda 36 kentte konut ve iş yeri satışı için start verdi. Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla satışa çıkan konut ve iş yerleri için son tarih bugün...

Başakşehir Ziyagökalp Mahallesi'ndeki rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi 6230 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 7 bin 540 TL taksitle konut satacağını duyurdu. Peki TOKİ'nin Haziran 2024 projeleri için adım adım nasıl başvuru yapılır?

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Başakşehir Güvercintepe Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Güvercintepe Mahallesi 261 ada 7, 8, 9 parseller, 214 ada 1 ve 2 parseller Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. 

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Kredi kartı taksitleri 1 Nisan'dan itibaren sil baştan değişiyor! Müşterilere özel mesajlar atıldı!

Milyonların gözü kredi kartlarındaki taskitlerle ilgili yapılacak değişiklikte. Son zamanlarda herkesin merakle beklediği konuyla ilgili Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan değerlendirme geldi.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İklim değişikliği başmüzakerecisi Haberi

İklim değişikliği başmüzakerecisi

Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi Kurul üyesi kurumlarca üst düzey katılım sağlanan toplantıda, Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ülkemizin iklim değişikliği başmüzakerecisi seçildi.


Türkiye’yi temsilen iklim değişikliği başmüzakerecisinin belirlenmesi, uluslararası iklim değişikliği müzakereleri bakımından kritik öneme sahip bu dönemde, ülkemiz açısından oldukça önemli bir gelişme oldu.



2015 yılı sonunda Paris’te kabul edilmesi beklenen yeni iklim anlaşması ile 2020 sonrası iklim rejiminin yeniden şekilleneceği bu dönemde, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sözleşmesine taraf olan 30 kadar ülke müzakerelerini, ulusal çıkar ve önceliklerini dikkate alarak bir başmüzakereci ile etkin biçimde sürdürüyor.


Bundan sonraki süreçte başmüzakereci Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar öncülüğünde yürüteceği müzakereler ile ülkemiz de, milli menfaatlerini gözeterek...