18 / 05 / 2024

İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu

İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu Konusunda Bilinçlendirme Çalışmaları Kapsamında yarın Erzurum’da!

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Yatırımcılar dikkat! O ilde 3 otel, 12 işyeri ve 55 konut açık artırma ile satışa çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır'da 3 otel, 12 işyeri ve 55 konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu.

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Aman dikkat! Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Detaylar bir bir ayyuka çıktı!

Emeklilik sistemine büyük reformlar geliyor. TBMM’nin açılmasıyla beraber gündemde olan torba yasa, emeklilik alanında önemli değişiklikleri kapsıyor. Prim indirimleri, yaş şartı yenilikleri ve Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşu gibi konular bu kanun çerçevesinde ele alınacak. İşte detaylar...

İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu Haberi

İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu

Mayıs ayında Konya’da başlayan, Bursa’da devam eden “DAHA İYİ BİR DÜNYA” seminerlerinin 3. durağı Erzurum olacak. İklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliği ve ısı yalıtımının öneminin anlatıldığı seminerlerde özellikle şehrin ve Türkiye’nin mevcut durumu da masaya yatırılıyor.


Küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil 

yakıtların kullanımından açığa çıkan sera gazlarının atmosferde birikmesi iklim değişikliğine neden oluyor. Küresel ölçekte ortalama sıcaklık geçtiğimiz yüzyıl içinde 0,7 °C kadar arttı. 2°C'lik artışın ise gezegenimizi geri dönüşü olmayan felaketlere sürükleyeceği öngörülüyor. Türkiye ise, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla zarar görecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliği Türkiye'yi kuraklık, tarımda ve turizmde gelir kaybı, orman yangınlarında artış, biyolojik çeşitliliğin kaybı olarak etkileyecek.


Tüm bu tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek adına,...