13 / 05 / 2024

iklim krizi enerji tasarrufu

iklim krizi enerji tasarrufu

İsveç markası Franke'nin "Gezegen için en iyisi" sloganıyla çıkardığı armatürler serisinin özellikleri ve fiyatlarını inceledik. 

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

İklim krizi sigorta sektörünü de olumsuz yönde etkiledi!

Monopoli Sigorta CEO’su ve Kurucu Ortağı Erol Esentürk, “Son yıllarda artış eğiliminde olan doğal afet hasarlarının reasürörlerin getiri ve kâr marjlarının önemli ölçüde azalmasına neden oldu” dedi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

Faturaları düşürmenin yolları...

Maalesef iklim krizi tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Günümüzde doğal kaynakların tasarruflu bir şekilde kullanılması büyük önem arz ediyor.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom üzerinden yapılan sevkiyatını süresiz olarak durdurmasının ardından Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de enerji tasarruflarına uyulmadığı takdirde hapis cezası bile gündemde.

iklim krizi enerji tasarrufu Haberi

iklim krizi enerji tasarrufu

Paris İklim Anlaşması'nın 2050'ye kadar karbon sıfır politikasına beyaz eşya markaları da çeşitli yatırımlar ve politikalar nedeniyle hızla katılmaya devam ediyor. 

İklim krizinin yanı sıra damacana sularında mikroplastiklerin tespit edilmesi su filtreleme sistemlerini öne çıkardı. 

Franke'nin plastiksiz, sağlıklı ve ekolojik iddiasıyla çıkardığı armatürlere ve Türkiye'de bulabileceğiniz adreslerine baktık. 

"Şişelenmiş su satın almayı bırakın, paradan tasarruf edin ve plastik atıklarını azaltın" sloganıyla sunulan armatürlerin öne çıkan özellikleri... 

Her yıkamada 3 Litre tasarruf 

Dünyanın en gelişmiş su filtreleme sistemi iddiasıyla çıkan filtreli armatürler türünün en küçüğü olma özelliği taşıyor. 
Kurulumunu kolaylaştıran dizaynı, yıldan yıla bakımı açısından da kolaylık sağlıyor. 
Vital Kapsül filtreli mutfak armatürleri zamansız, kompakt ve çok yönlü tasarımlarıyla her tarz mutfağa uyum sağlıyor. 

Franke marka armatürlerden bazıları şunlar: 


Atlas Neo Doccia: 5680,00 TL (%20...