18 / 05 / 2024

il master planları

il master planları

Bir şehir için hazırlanıp uygulanan master plan nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Master Sonsuz Tatil Köyü'nde yüzde 50 indirim fırsatı!

Master Sonsuz Tatil Köyü Konya ilinin Ilgın ilçesinde Maliyetine Ev tarafından inşa ediliyor. Master Sonsuz Tatil Köyü'nde yüzde 50 indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Master Sonsuz Tatil Köyü'nde 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla!

Master Sonsuz Tatil Köyü projesi Konya ilinin Ilgın ilçesinde Maliyetine Ev tarafından inşa ediliyor. Peroje 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Master Sonsuz Tatil Köyü'nde konut fiyatları ne kadar? İşte Master Sonsuz Tatil Köyü ile ilgili detaylar...

Master Villas Kartepe'de maliyetine villa fırsatı! Yeni proje

Master Kartepe Villas projesi Maliyetine ev tarafından, Kocaeli ili Kartepe ilçesi Avluburun Mahallesi'nin hemen yanında inşa ediliyor.  ''Yüzde yüz maliyetine'' sloganıyla satışa çıkan Master Villas Kartepe projesinde satışlar başladı. İşte ayrıntılar...

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Kemer'in yeni imar planları onaylandı! 

Antalya Kemer Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında ilçenin yeni imar planları belediye encümeninde onaylandı. 

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

il master planları Haberi

il master planları

Master plan nedir?

Master plan, kelime anlamı olarak "Temel plan" bir diğer deyişle "Ana plan" anlamına geliyor. Master planlar, uzun vadeli ve geniş çaplı olarak şehrin imarlı bir şekilde gelişmesine ilişkin hazırlanan ve uygulanması esas alınan planlar olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu planlar, gelişimin ve değişimin mümkün olduğu hemen her konuda yapılabiliyor. Master planlar, çalışıldıkları alanlara göre değişkenlik gösterebiliyor.


Master plan çeşitleri

* Turizm Master Planı,

* Tarım Master Planı,

* Eğitim Master Planı,

* Ekonomi Master Planı,

* Dış Mekanlara Yönelik Master Planlar gibi..


Yol gösterici yapısı olan master planlar ile bir şehrin uzun vadede gelişme şeklini gösteriyor.


Master plan örneği

* İstanbul İli Tarım Master Plan örneği


İstanbul İli Tarım Master Planı TCP/TUR/8924 “İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Master Planlarının Hazırlanmasına Destek Projesi” kapsamında  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İstanbul...