19 / 05 / 2024

İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi

İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesine yönelik düzenleme yaptı.

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Maybiotek Sağlık Ve İleri Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maybiotek Sağlık Ve İleri Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 245 bin TL sermaye bedeli ile Kamile Yinanç tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

Doktor atamalarında kadroları boş kalan Sağlık Bakanlığı, üçüncü kez ilan verdi. 65-72 yaş arası emekli hekimler için kura hazırlığı başladı. 

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı 2023 yılı 2'nci dönem atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi!

Sağlık Bakanlığı, uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadroları için ilk kez ya da yeniden atama duyurusunu resmen yayımladı. İşte ayrıntılar..

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile 600 hastanede tedavi imkanı!

Ana Sigorta’nın 16-60 yaş arası bireylere özel Yatarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürününü temmuz ayı boyunca sabit fiyatla pazarlıyor. Sigorta yaptıranlar 60 ilde ve yaklaşık 600 anlaşmalı özel sağlık kuruluşunda fark ücreti ödemeden tedavi olabilecek.

Yeniden Sağlık Bakanı seçilen Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca kaç yaşında, nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca'yı yeniden görevlendirdi. Peki, Fahrettin Koca kimdir? İşte detaylar...

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi Haberi

İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesi için yeni bir düzenleme yaptı.


Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfusun her geçen gün artış gösterdiğini söyledi.


İleri yaş ve engellilerin dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğuna dikkati çeken Tontuş, tanı ve tedavide elde edilen başarılarla birlikte ortalama yaşam süresinin uzadığını, bu nedenle söz konusu guruba yönelik sağlık hizmetlerindeki ihtiyacın da arttığını dile getirdi.


Kronik hastalıkların görülme sıklığının yaşlılarda daha sık olduğunu, bu nedenle tedaviden bakıma kadar zorlu bir süreç yaşandığını vurgulayan Tontuş, bu kapsamda yaşlı ve engelli turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.


"Yaşlı ve Engelli Turizmi"nin tek bir çatı altında ele...